19.11.2013 - Virtual Reality Media dodá simulátory americkej armáde

Slovenská spoločnosť Virtual Reality Media z Trenčína získala kontrakt od americkej armády na dodávku štyroch leteckých simulátorov v dvoch rôznych technických vyhotoveniach na výcvik pilotov viacúčelových vrtuľníkov. Výška kontraktu má hodnotu 10 mil. EUR. Celkovo sa jedná o tretí kontrakt od americkej armády.
Dva simulátory budú inštalované na leteckej základni Fort Rucker v Alabame, ostatné dva budú inštalované v Afganistane. V októbri 2013 bol inštalovaný na základni Shindand v Afganistane jeden Mi171 - Full Flight / Full Mission Simulator pre budovaný Afghan Air Force Training Complex.
Minulý rok sa spoločnosť podieľala na vývoji a výrobe troch simulátorov pre vojenské taktické dopravné lietadlá, ktoré americká armáda dodala a inštalovala v Afganistane.


Zdroj:
ekonomika.sme.sk
www.gonzoaviation.com
www.vrm.sk
URL : https://www.valka.cz/19-11-2013-Virtual-Reality-Media-doda-simulatory-americkej-armade-t166248#500712 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více