Pomoc s určením jednotky

Diskuse

Dobrý den.
Potřeboval bych pomoci s určením jednotky svého pradědečka. Jmenoval se Jan Mrnuštík, narodil se 3. 4. 1898, bydlel v Liptále u Vsetína. V příloze přikládám fotku, pokud je z ní možno určit nějaké další informace, budu za ně rád.
Předem děkuji.
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-urcenim-jednotky-t168401#504966 Verze : 0
Dobrý den,

pokud znáte obec, ke které Váš předek příslušel (většinou to byla tatáž, v níž se narodil), můžete si vyhledat na našem portálu: http://velka.valka.cz/mista-jednotky.php jednotky, do nichž byli muži z této obce standardně odvádění. Není to samozřejmě stoprocentní, někteří se mohli dostat i k jiným jednotkám, ale zpravidla (pokud nešlo o důstojníka) sloužili v té jednotce, k níž příslušelo jejich bydliště. Naprostá většina našich předků pak sloužila u příslušného pěšího nebo zeměbraneckého, případně ještě domobraneckého pluku (ve Vašem případě tedy 3. pěší pluk, nebo 15. zeměbranecký či domobranecký pluk). Podle uniformy se to dá určitě poznat přesněji, ale na to jsou tu povolanější jiní...
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-urcenim-jednotky-t168401#505162 Verze : 0
Děkuji za informace. Ještě jsem dodatečně zjistil, že bojoval v Itálii a ta fotka by měla být z Vídně.
URL : https://www.valka.cz/Pomoc-s-urcenim-jednotky-t168401#505180 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více