03.02.2014 - Na Nobelovu cenu míru navržen válečný zločinec

Šéf sociálnědemokratické frakce (S&D) v Evropském parlamentu Hannes Swoboda navrhuje, aby Nobelovu cenu za mír obdržel kosovský premiér Hashim Thaçi.
Swoboda si v dopise vedení Nobelova výboru přál, aby se příštími nositeli Nobelovy ceny za mír společně stali šéfka diplomacie EU Catherine Ashtonová, srbský premiér Ivica Dačić a Thaçi. Měli by tak podle něj být odměněni za úsilí normalizovat vztahy mezi Srbskem a Kosovem.
Thaçi byl politickým předákem Kosovské osvobozenecké armády (UÇK) v době války se Srbskem v letech 1998 a 1999 a od nezávislosti Kosova v roce 2008 je jeho premiérem. Jeho jméno zaznívá v souvislosti s několika kriminálními případy, především s obchodem s lidskými orgány odebíranými srbským vězňům.
Návrh kritizovali čeští a francouzští levicoví europoslannci. Český europoslanec Richard Falbr dnes v reakci pro ČTK zdůraznil, že Thaçi je zločinec, který patří před haagský tribunál.


www.ceskenoviny.cz


Thaçiho biografie
http://cs.wikipedia.org/wiki/Hashim_Tha%C3%A7i
http://en.wikipedia.org/wiki/Hashim_Tha%C3%A7i
URL : https://www.valka.cz/03-02-2014-Na-Nobelovu-cenu-miru-navrzen-valecny-zlocinec-t169120#506294 Verze : 0

Diskuse

Je videt, ze Nobelova cena miru je v podstate formalni uznani bojovych zasluch jednotlivcu, at uz po jejich vykonani (namatkou Arafat a Simon Perez, OSN, Mandela, AI, Andrej Sacharov a rada dalsich), ci jeste pred jejich vstupem do aktivniho vojenskeho deni (Obama). Je skvelou tradici Evropy ocenovat ty nejvetsi zmetky v dejinach a myslim si, ze kdyby zil Adolf ci taticek Stalin, jiste by na stole take nejakou tu placku meli.
URL : https://www.valka.cz/03-02-2014-Na-Nobelovu-cenu-miru-navrzen-valecny-zlocinec-t169120#506304 Verze : 0
chudák Alfred se musí v hrobě obracet když vidí co za chátra cenu s jeho jménem dostává ...
URL : https://www.valka.cz/03-02-2014-Na-Nobelovu-cenu-miru-navrzen-valecny-zlocinec-t169120#506306 Verze : 0
Je to stejná fraška, jako když na tuto cenu někteří naši chytrolíni navrhovali autora slavného výroku "humanitární bombardování". Jen tak mimochodem, tento terminus technikus zazněl z jeho úst právě v souvislosti působení vojsk proti rozpadající se Jugoslávii.
URL : https://www.valka.cz/03-02-2014-Na-Nobelovu-cenu-miru-navrzen-valecny-zlocinec-t169120#506308 Verze : 0
Pár poznámek ze závazných pravidel tohoto fóra:


2) Chovejte se slušně


- Je zakázáno napadání, osobní osočování, nadávky, včetně nábožensky či národnostně motivovaných urážek........


- Pokud nemáte co rozumného říct, radši mlčte. Zejména ve faktografii se nám objevují příspěvky, třeba u životopisů, "to byl dobrý generál". Hm, ano, možná že byl, ale takováto věta ma informační hodnotu nula, a bude moderátorem smazána....
3) Uvědomte si realitu


- Zakládání témat "Co by bylo kdyby" je vysloveně zakázáno.. ..


- Jakékoliv debaty o politice tu nejsou tolerovány.

Když už tato pravidla nedodržují ani administrátoři....?
URL : https://www.valka.cz/03-02-2014-Na-Nobelovu-cenu-miru-navrzen-valecny-zlocinec-t169120#506314 Verze : 0
Pravidla nejsou dogma, prihlizime vzdy k okolnostem, nebudeme slepe papouskovat nejakou literu jen proto, ze "tak je to napsano", jak nam denne predkladaji soudci a politici. A myslim, ze existuje jasna hranice mezi tim, kdyz ma byt na nobelovu cenu nominovan dalsi terorista, a kdyz tady budu psat, ze ten a ten uzivatel je kokot. V prvnim pripade muzeme revidovat na "spolecensky korektni" za predpokladu, ze to neznamena "lzive", coz by v tomto pripade znamenalo. V druhem pripade to znamena posledni varovani, pak blokaci. Pravidla jsou tu jako podklad pro to, aby nikdo nevyvolaval zbytecne konflikty, spolupraci a fungovani na zaklade selskeho rozumu a respektu vuci ostatnim si tu vazime vic, nez pravidel.
URL : https://www.valka.cz/03-02-2014-Na-Nobelovu-cenu-miru-navrzen-valecny-zlocinec-t169120#506330 Verze : 0
Je zajímavé, že i v táboře socialistů se najdou ještě relativně normálně uvažující jedinci, když jinak sleduji některé eurohujery a jejich rektální alpinismus vůči EU (jako nic vůči ní jsou tam i dobrý věci jako Erasmus a řada dalších - ale všeho moc škodí), jenž nejvíce mi připomíná pochlebování SSSR zvláště na konci 40tých a po léta 50, kdy nemohu nevzpomenout údajný výrok jistého ministra školství - sověti že za námi zaostávají? Tak to na ně počkáme ... No nic když může dostat nobelovou cenu za terorismus - takový Arafat ... co se těch záležitostí kolem Taćiho jinak týče, ty orgány jsou takové sporné (i když to nevylučuji - ale neměl by pak spíš dostat nobelovku za medicínu? Very Happy ) to s těma drogami a jinými nezákonnostmi nevylučuji, spíš se mi to zdá velmi reálné. Ono jinak Srbsku moc nezbývá pakliže nechce mít jako jediné kamarády v Evropě Rusko a Bělorusko.
URL : https://www.valka.cz/03-02-2014-Na-Nobelovu-cenu-miru-navrzen-valecny-zlocinec-t169120#506364 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více