09.04.2014 - Teroristický útok v Pákistánu, 23 mrtvých

Nejméně 23 mrtvých a 39 zraněných si dnes vyžádal výbuch bomby na rušném zeleninovém tržišti v pákistánském Rávalpindí, které tvoří dvojměstí s metropolí Islámábádem.
Nálož byla ukryta v přepravce s ovocem a odpálena v době největšího ranního provozu. V Rávalpindí sídlí velení pákistánské armády, ale výbuch se odehrál daleko od vojenských budov. K odpovědnosti se zatím nikdo nepřihlásil.
Pákistán v současnosti vede mírové rozhovory s pákistánskou odnoží radikálního hnutí Taliban, který by měl do 10. dubna dodržet příměří. V zemi ale působí desítky dalších ozbrojených skupin.


www.ceskenoviny.cz
URL : https://www.valka.cz/09-04-2014-Teroristicky-utok-v-Pakistanu-23-mrtvych-t170832#510108 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více