13.06.2014 - Írán vyslal do Iráku jednotku Revolučních gard

Na obraně Bagdádu před radikálními sunnitskými islamisty se podílejí i íránské Revoluční gardy. S odvoláním na zdroje z íránských úřadů o tom informovala americká televize Fox News. V Iráku podle ní nyní operuje 150 členů íránských elitních jednotek a Teherán nabídl dalších 10 tisíc vojáků.
Írán současně uvedl do stavu pohotovosti své jednotky na hranicích, protože sunnitští radikálové z ISIL se dostali na vzdálenost sta kilometrů od íránských hranic a v noci na pátek postoupili na východ.


Zdroj: zpravy.idnes.cz
www.novinky.cz
www.ceskenoviny.cz
URL : https://www.valka.cz/13-06-2014-Iran-vyslal-do-Iraku-jednotku-Revolucnich-gard-t172762#513551 Verze : 0

Diskuse

nase media se opet predhaneji ve vydavani naprosto nesmyslnych zprav ... v jednom se treba pise, ze Iran vyslal DVA PRAPORY o SILE 150 MUZU ... ehm, no, tak dobre no Smile


kazdopadne Barack Obama bude mit jiste radost, ze mu s Irakem musi pomoci uhlavni nepritel USA, protoze USA to dokazali pouze rozkopat, ale nikoliv zabezpecit a postavit zpet na nohy.
URL : https://www.valka.cz/13-06-2014-Iran-vyslal-do-Iraku-jednotku-Revolucnich-gard-t172762#513553 Verze : 0
když se v roce 2013 pustil Bush jr. do iráckého dobrodružství, někteří škarohlídi předpovídali, že tím vyvolá chaos a naservíruje Irák Íránu na stříbrném podnose....
URL : https://www.valka.cz/13-06-2014-Iran-vyslal-do-Iraku-jednotku-Revolucnich-gard-t172762#513555 Verze : 0
Nejen vzhledem k Obamovi bude jednou nejspíše Bushova éra hodnocena příznivěji než dosud. Ono házet současné problémy v Iráku na Bushe je sice hezké, ale nevím, kdo se pustil do syrského dobrodružství a totálně v něm selhal? Byla by ISIL tak silná bez syrského konfliktu? Ta ISIL, kterou nemá ráda ani velká část ostatních islámských teroristů.


Bushova politika byla sice kontroverzní, ale Obamova je jeden fail za druhým. Obama je slaboch a zbytek světa to dobře vycítil.
URL : https://www.valka.cz/13-06-2014-Iran-vyslal-do-Iraku-jednotku-Revolucnich-gard-t172762#513565 Verze : 0
Syrie, Lybie, Egypt ... tech dobrodruzstvi Obama v ramci sve "mirove mise" (jiste pamatujete s jakymi sliby se dostal do uradu a co dostal jeste nez se tam stihl usadit ...) napachal docela dost
URL : https://www.valka.cz/13-06-2014-Iran-vyslal-do-Iraku-jednotku-Revolucnich-gard-t172762#513566 Verze : 0
Obama svojou nerozhodnou a necitatelnou politikou spôsobil viac skody jak jeho predchodca ku ktoremu su mnohe media častokrát značne zaujaté. Obama sa stiahol do nejakej izolacionistickej ulity a mysli si ze kto nic nerobi, nič nepokazí, ale vlastne svojim postojom posmeluje všetkích dobrodruhov po celom svete. Chlapík co chytí to domrví, pocnuc doma so svojou famoznou Obamacare až po medzinár. politiku.
URL : https://www.valka.cz/13-06-2014-Iran-vyslal-do-Iraku-jednotku-Revolucnich-gard-t172762#513569 Verze : 0
No neříkám že to Obama nepotento ... ale zase házet to jen na jeho hlavu asi taky není úplně to správné. Pravda je, že Irák byl jeden velkej průser od samého začátku. Amíci tam nasekali tolik chyb, že těžko říct, která je větší. Problém je, že Američani mají těchto válek (Afghanistán, Irák), už plné zuby. Ani se jim nedivím. Nepřítel je totiž převážně nijaký a jedna věc co se udělá jako by se neudělala, stojí to jen fůru peněz a hlavně životy padlých. Ono taky to slavné - konec Iráckého tažení ... a chvíli na to začaly ty největší a nejkrvavější boje. Tak samo Afghanistán - USA tam jsou již někdy od konce roku 2001, přesto výsledky v nedohlednu, ano zabili Usámu a pár dalších šmejdů. Ale to by se dalo zmáknout z mnohem menšími prostředky. Jakmile odejdou je otázka jak to i tam dopadne.
Jinak k Iráku jak vidno je celé dosavadní snažení Američanů na nic s ohledem na současné výsledky.
URL : https://www.valka.cz/13-06-2014-Iran-vyslal-do-Iraku-jednotku-Revolucnich-gard-t172762#513584 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více