22.06.2014 - Úspěšný test americké protiraketové obrany

Agentura raketové obrany (Missile Defence Agency, MDA) společně s 30. kosmickým křídlem a U.S.Navy uskutečnily úspěšný test protiraketové obrany.
Balistická střela středního dosahu byla vypuštěna z Reaganova testovacího prostoru (Reagan Test Site), umístěného na atolu Kwajalein na Marshallových ostrovech, nad Tichý oceán. Cíl byl lokalizován radarem AN/SPY-1 na palubě raketového torpédoborce USS Hopper, který poskytl data do systému řízení palby GMD. Asi šest minut po startu rakety byla z Vandenbergovy základny vzdušných sil vypuštěna třístupňová antiraketa GBI (Ground Based Interceptor), jejíž hlavice raketu zničila.
Jedná se o 65 úspěšný test z celkem 81 provedených od roku 2001.


http://www.mda.mil/news/14news0005.html
URL : https://www.valka.cz/22-06-2014-Uspesny-test-americke-protiraketove-obrany-t173070#514187 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více