Rail Nation [2013]

Diskuse

Hra ve webovem prohlizeci www.railnation.cz je postavena na principu "simulatoru" vlakove dopravy, tedy stary znamy koncept "mesto neco potrebuje, nejaka tovarna to vyrabi, postavime koleje mezi mestem a tovarnou, koupime masiny a vagony a posleme vozit zbozi z tovarny do mesta, za to dostanem penize" a tak stale dokola.


Tato hra je ale v rade principu jina :


- hra je rozdelena na 6 etap (er), kazda trva 14 dni, a finalovou hru
- v kazde ere jsou k dispozici ruzne vlaky dle vyzkumneho stromu, s ruznymi vlastnostmi. Postupnym vyzkumem se hrac dostane k lepsim masinam
- v kazde ere je k dispozici jiny okruh zbozi. Veskere predchozi zbozi z minulych er plus nove z aktualni. Na zbozi z aktualni ery je potreba mit vyzkoumanou masinu z aktualni ery, nebo dokoncit vyzkum masin predchozi ery az do konce na tak zvanou "spojku", ktera umoznuje vozit vagony nove ery.
- zacina se zakladnim zbozim, ktere se vozi primo do mesta, postupne roste komplexita, tovarny vyzaduji zasoby, jinak produkuji jen omezene mnozstvi sveho zbozi
- mesto vzdy vyzaduje 4 druhy zbozi, ktere pokud jsou navozeny v urcitem casovem useku v dostatecnem mnozstvi, mesto poskoci o level vyse. A vyzaduje 3 puvodni druhy zbozi a jedno nove. Takto se to s kazdym levelem obmenuje.
- na mape je rada mest, ale pouze 10 s nejvyssimi levely postupuje do finale. Ve finale se opet navazi vsechny suroviny od zacatku, mesto ktere navozi vsech zhruba 44 surovin, vyhrava
- hraci se sdruzuji do asociaci
- hra se nezabyva rizenim provozu, pouze se nastavuji vlaky ve stylu vychozi stanice, cilova stanice, pripadne rada zastavek po ceste.
- koleje se stavi mezi tovarnami a mestem, pripadne mezi tovarnami navzajem, po predem definovanych liniich



Ve hre existuje rada serveru, podle narodnostni a jazyku, clovek se muze prihlasit kam chce, a hrat treba na deseti serverech zaroven. Po skonceni hry na danem serveru se server zhruba do tydne zrestartuje a zacina se znovu. Penize a prestiz se neprenasi, zlato se prenasi v ramci daneho serveru do nove hry.


Hra je samozrejme postavena na modelu pay-to-win, tedy nakupem zlata jako virtualni herni bonusove meny muzete zajistit vyrazne jine podminky, nez jake maji free hraci. Na druhou stranu, velmi aktivni hrou (v radu hodin denne) se da dosahnout stejneho efektu zdarma.
URL : https://www.valka.cz/Rail-Nation-2013-t174615#517090 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více