08.10.2014 - V Hamburku se střetli Kurdové s radikálními islamisty

Kurdové tento týden zorganizovali řadu protestních akcí, mimo jiné v Bruselu, Haagu, Vídni, Bernu, Paříži, Kodani, Berlíně či Stockholmu, na kterých se domáhali tvrdšího mezinárodního zásahu proti extremistům z Islámského státu.
Demonstrace v Hamburku v noci na dnešek vyústila ve střet několika stovek Kurdů a radikálních muslimů. Střety se rozhořely okolo 23. hodiny poté, co se Kurdové po pokojné demonstraci vydali k jedné z mešit. Před ní se jim postavili na odpor muslimové, podle policie příznivci salafistického hnutí.
Při úterních kurdských demonstracích v Turecku zemřelo 14 lidí, desítky dalších byly zraněny. Agentura AP uvádí, že ke ztrátám na životech došlo při střetech s policií, turecký list Hurriyet ale napsal, že Kurdy zřejmě napadli islamisté z tureckého Hizballáhu.


Zdroj: zpravy.idnes.cz
www.novinky.cz
www.ceskenoviny.cz
URL : https://www.valka.cz/08-10-2014-V-Hamburku-se-stretli-Kurdove-s-radikalnimi-islamisty-t176481#520514 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více