15.10.2014 - Zahájení třídenní výstavy FUTURE FORCES 2014

Oficiální pozvánka:


Konkrétní plány investic do modernizace výbavy vojáků a armádní techniky představí ve dnech 15. – 17. října Ministerstvo obrany ČR na výstavě FUTURE FORCES Exhibition & Conference, jež se uskuteční na výstavišti PVA EXPO PRAHA Letňany. Na výstavě, jež je největším letošním setkáním expertů z NATO a dalších bezpečnostních mezinárodních agentur (US Program Executive Office Soldier, NATO Army Armament Group, NATO Support Agency, NATO Industry Advisory Group, European Defence Agency, Europol ad.) bude vystavovat více než 130 vystavovatelů, kteří zastupují téměř 200 značek.


Doprovodného programu výstavy se zúčastní přes 580 oficiálních delegátů a čestných hostů ze 48 zemí. Celkově pak organizátoři očekávají přes 7 000 návštěvníků z vládního sektoru, armády a složek integrovaného záchranného systému, národních a mezinárodních organizací, výzkumu a průmyslu.


Výstavu budou provázet čtyři mezinárodní workshopy zaměřené na vybavení „Vojáka budoucnosti (Future Soldier)“, CBRN, kapacitní logistiku a bezpilotní prostředky. Na ty jsou navázány panelové diskuse a živé demonstrace vojenské techniky.


Souběžně s výstavou bude také přímo na výstavišti probíhat třídenní mezinárodní konference na téma kybernetické bezpečnosti Future Crises. Zaměří se jak na otázky legislativní, tak otázky technické a bude se věnovat kybernetické obraně i ochranně kritické informační infrastruktury. Součástí konference budou i dynamické ukázky možných hrozeb vedení, detekce a analýzy kybernetických útoků, které budou simulovat optimální postup při boji s phishingovými a vyděračskými emaily, DDos útoky a vedle toho představí prevenci proti rizikům spojeným s využíváním nezabezpečených WiFi sítí a řadu dalších ukázek.


FUTURE FORCES Exhibition & Conference je také největší letošní domácí přehlídkou nabídky českých firem se zaměřením na zbrojní průmysl a universit, jež se podobně zaměřeným výzkumem zabývají. Výstavy se tak účastí nejen zástupci firem sdružených v Asociaci obranného a bezpečnostního průmyslu a Asociace výrobců a prodejců zbraní a střeliva, ale například také Vojenský výzkumný ústav nebo Univerzita obrany. ČVUT představí úspěchy univerzitního výzkumu v oblasti robotiky, autonomních bezpilotní systémů a kybernetické obrany, na kterých univerzita úzce spolupracuje mimo jiné s americkými obrannými agenturami. Fakulta textilní Technické univerzity v Liberci, jež se zaměřuje na nové materiály, pokročilé textilní technologie a použití nanotechnologií, se podílí přímo na programu workshopů zaměřených na CBRN a vybavení „Vojáka budoucnosti“.


Výstavu slavnostně zahájí ve středu 15. října ministr obrany Martin Stropnický a náčelník Generálního štábu AČR Petr Pavel. Výstava FF14 a její doprovodný program je velkou příležitostí k představení cílů rozvoje Armády ČR mezinárodnímu odbornému publiku. „Naši účast předpokládáme v obdobném rozsahu jako při předcházejících ročnících. Zásadní změnou však bude nový motiv, kdy klademe hlavní důraz na propojení vědy a výzkumu s vojenskou praxí. Na výstavě proto spíše než vojenskou techniku budeme prezentovat naše vize a cíle, ale také postupy, jakými jich chceme dosáhnout. FF14 nám nepochybně napoví, jakým směrem se ubírat i v návaznosti na přidělené finanční zdroje. Takováto přímá konfrontace je nejefektivnějším způsobem k dosažení progresu,“ uvádí k účasti rezortu ředitel odboru rozvoje pozemních sil sekce rozvoje a plánování schopností MO ČR, plukovník Aleš Vodehnal.
URL : https://www.valka.cz/15-10-2014-Zahajeni-tridenni-vystavy-FUTURE-FORCES-2014-t176556#520662 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více