NEBELWERFER 41

Diskuse

Model Italeri 1/35. Postaven s drobnými úpravami z krabičky, patina olejovkami a křídami. Je v transportní poloze, protože ho hodlám zapojit za Sd.Kfz 251/1 a umístit do diorama.


Káca
URL : https://www.valka.cz/NEBELWERFER-41-t18028#66005 Verze : 0
napadá mě jeden malý detail - neměly by vnitřky hlavní být zakouřené do černa?
URL : https://www.valka.cz/NEBELWERFER-41-t18028#66836 Verze : 0
To Schlange: určitě by měly, do dioramy pak to ještě dodělám, díky za poznámku....(to jsem ale lajdák...Wink))


Káca
URL : https://www.valka.cz/NEBELWERFER-41-t18028#66840 Verze : 0
to Káca nechci ti brát iluze, ale nebelwerfer s ráží 210mm měl těch hlavní jen 5 to co dělá Italeri je nebelwerfer s ráží 150mm. to co máš ty je Nebelwerfer 41, to je myslím i na krabičce, ráže 210 má označení NbWrf 42 je na stejné lafetě ale hlavní je jen 5 (mají větší průměr a proto aby svazek byl přibližně stejný jich tam víc nemůžeš dát. Problém toho modelu je že trubice jsou průběžné tedy pokud v nich nemáš rakety mělo by shtze ně být vidět, zezadu jsou jen zajišťovací kolíky a palníky. Pokud se pamatuju tak Italka tohle pominula, jinak v hlavni jsou uvnitř i voící lišty.
URL : https://www.valka.cz/NEBELWERFER-41-t18028#66847 Verze : 0
to bitaxe: díky za poznámky. Embarassed Pokusím se to ještě napravit. Vlastně jsem udělal jednu obrovskou chybu tím, že jsem ho tady zveřejnil, protože tady to je galerie modelářských úspěchů (jak jsem si myslel já) a ne neúspěchů ( jak vidí včichni a s odstupem i já). No nic. Nakonec je to dobře, sám bych se k tomu nepřiměl, teď mám alespoň o důvod víc to fakt předělat.
Tohle téma bych rád zrušil(poklud to jde) a raději přijdu až to bude ok.
A nebo ty fotky pak nahradím.


Káca Embarassed
URL : https://www.valka.cz/NEBELWERFER-41-t18028#66868 Verze : 0
to Káca já to nevidím jako modelářský neúspěch, mně se to líbí, jen jsem tě chtěl upozornit na drobnosti kterých by si nějaký šťoura mohl všimnout, navíc to mám modelářsky docela prolezený protože ten vzor 42 s větší ráží chci někdy udělat (je to docela nátěr ale jde to) problém s tímhle modelem je že pokud ho budeš chtít udělat opravdu dobře bude to asi neúměrná námaha, (osobně bych tam zalepil rakety, oba konce jsou vidět, a tím bych se vyhnul tomu nejhoršímu) což vzhledem k velikosti modelu možná nestojí za to. Mimochodem tyhle potvory tahaly spíš RSO i když 251 bych nevylučoval Smile, ale budeš mít problém kam naložit munici, jo Plus Model začal dělat muniční vozík k tomuhle modelu.
URL : https://www.valka.cz/NEBELWERFER-41-t18028#66892 Verze : 0
to bitaxe.: munici nastrkám dovnitř haklu a bude. A ten muniční vozík stojí u nás v Jihlavě bratru skoro 600,- a to je myslím trochu příliš, vezmu-li v potaz, že Hakl od Tamyie stál 400,- Nebel. 150,- a plechy na Hakla ( omylem jsem koupil na Ausf.D místo C) 270,-! Tak prostě zaimprovizuju a nějak to bude, taky by ho mohl táhnout nabitej, to ale nemám podložený. Každopádně s těma raketama je to dobrej nápad, několik jich u modelu bylo.


Tak zatím díky


Káca
URL : https://www.valka.cz/NEBELWERFER-41-t18028#66905 Verze : 0
raket je u modelu myslím 6, možná že je ještě někde mám, ale problém je že se vozily v bednách, no a taky ten hakl C od Tamiye je nic moc, ty plechy ti asi moc pasovat nebudou (mám ho taky a dost problém), patří k tomu staršímu a dost horšímu od tamigavy. Zkus přes něj udělat plachtu to aspoň trochu odvede pozornost (myslím že je dost úzkej) a pro pozorovatele se bude hůř hledat kde je chyba Smile já to udělal s ještě mnohem horším A/B a celkem to jde. Vozík je pravda dražší ale zas je opravdu pěknej (jako skoro všecko od Plus modelu).
URL : https://www.valka.cz/NEBELWERFER-41-t18028#66913 Verze : 0
je to nádhera ale hodiloby se moc dioráma s vojákama.
URL : https://www.valka.cz/NEBELWERFER-41-t18028#116901 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více