10.03.2015 - Libyjská vláda požádala o zrušení embarga na dovoz zbraní

Libyjská vláda premiéra Abdalláha Sáního chce dovézt 150 tanků, dva tucty stíhaček, sedm bitevních vrtulníků, desítky tisíc útočných pušek a granátometů a miliony nábojů z Ukrajiny, Srbska a České republiky. Libyjský velvyslanec u OSN Ibrahim Dabbashi tvrdí, že bez těchto zbraní není jeho vláda schopna čelit radikálům z Islámského státu.
Nejméně sedm členů Rady bezpečnosti Organizace spojených národů, včetně USA, Británie a Francie, v úterý odložilo schválení libyjské žádosti o zrušení zbrojního embarga. Už v sobotu nedoporučili umožnit dovoz zbraní do Libye pozorovatelé OSN.


Zdroj: www.lidovky.cz
www.reuters.com
URL : https://www.valka.cz/10-03-2015-Libyjska-vlada-pozadala-o-zruseni-embarga-na-dovoz-zbrani-t180363#529100 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více