Let mstitele, George Bush ve válce - Joe Hyams

Diskuse

Let mstitele, George Bush ve válce - Joe Hyams


Zajímavé čtení o životě a hlavně bojové činnosti 41. prezidenta USA George Bushe, jako pilota Avangeru z americké letadlové lodi. Bud' proto, že autor psal o prezidentovi, nebo proto, že Bush byl a je tak cnostný (či oboje), se mi zdá kniha příliš "plochá". Je psána "měkým" perem, postrádá slovník tvrdých válečníků. Nemusí tedy sedět každému. Pokud se však o Buschovi chcete dovědět i něco jiného, tak si ji přečtěte.


Vydalo AkA Čejkovo nakladatelství, Praha 1992
URL : https://www.valka.cz/Let-mstitele-George-Bush-ve-valce-Joe-Hyams-t18442#68281 Verze : 0
Naprosto souhlasím, výrazy vietnamských veteránů publikované např. v knize Lovci lebek zde určitě nenajdete Smile Kniha se svého času dala pořídit za velmi slušnou cenu v Levných knihách.
URL : https://www.valka.cz/Let-mstitele-George-Bush-ve-valce-Joe-Hyams-t18442#71686 Verze : 0
Já osobně ji koupil v trafice (!!!) a musím říct, že kniha je spíše počinem, který měl ve své době vytěžit ze slávy tehdejšího prezidenta George Bushe st. Nijak nezlehčuji úděl pilota Avengeru v bojích v Pacifiku, ale autor knize mohl dát nějaký chytlavý náboj, aby se dobře četla. Po přelouskání jsem měl takový nicotný pocit, nijak mě to neobohatilo a moc bych se divil, kdybych ji ze své knihovny někdy vytáhl k opětovnému přečtení. Taktéž jsem nepochopil její titul "Let mstitele".
URL : https://www.valka.cz/Let-mstitele-George-Bush-ve-valce-Joe-Hyams-t18442#73159 Verze : 0
Drummond: celkem jsi to vystihl, já ji asi znovu číst také nebudu. Autor by určitě našel dost poutavých příhod, kdyby si dal více práce. Let mstitele - název zřejmě vychází čistě z překladu názvu letadla Avange... Bush byl dobrovolník, chtěl porazit Japonsko. Tak vlastně proč né mstitel? Třeba se mstil za napadení Pearl Harboru...
URL : https://www.valka.cz/Let-mstitele-George-Bush-ve-valce-Joe-Hyams-t18442#73215 Verze : 0
Slovník anglicko-český: Avenger - mstitel... Že mě to nenapadlo dřív. Embarassed
URL : https://www.valka.cz/Let-mstitele-George-Bush-ve-valce-Joe-Hyams-t18442#73250 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více