Provozní

Staging
Česky:
Czech:
Provozní
Anglicky:
English:
Staging
Další názvy:
Other names:
- -
Poznámka:
Note:
-
Zdroje:
Sources:
-
URL : https://www.valka.cz/Provozni-t185925#542474 Verze : 0

Diskuse

Bude nutno vyjasnit kontext, třeba Staging Area je obecně místo shromáždění vojsk, např. pokud měla obrněná divize odplout do Evropy přes newyorský PoE (Port of Embarkation), tak se nejprve shromáždila (staging) v nějakém Fort či Camp třeba v New Jersey, kde byla třeba týden, než tam dojely postupně všechny pluky a další podřízené jednotky, a pak se jednoho dne vydala do PoE, kde se během třeba dvou dní nalodila.
URL : https://www.valka.cz/Provozni-t185925#542490 Verze : 1
jedine pouziti : Staging Command - Provozní velitelství
URL : https://www.valka.cz/Provozni-t185925#542500 Verze : 0
Víme, čeho bylo součástí a co mělo na starost či co řídilo?
URL : https://www.valka.cz/Provozni-t185925#542501 Verze : 0
Slovník MO USA:


staging
Assembling, holding, and organizing arriving personnel, equipment, and sustaining materiel in preparation for onward movement. See also staging area.


staging area
1. Amphibious or airborne-A general locality between the mounting area and the objective of an amphibious or airborne expedition, through which the expedition or parts thereof pass after mounting, for refueling, regrouping of ships, and/or exercise, inspection, and redistribution of troops.
2. Other movements-A general locality established for the concentration of troop units and transient personnel between movements over the lines of communications. Also called SA. See also airborne; marshalling; staging.


staging base
1. An advanced naval base for the anchoring, fueling, and refitting of transports and cargo ships as well as replenishment of mobile service squadrons.
2. A landing and takeoff area with minimum servicing, supply, and shelter provided for the temporary occupancy of military aircraft during the course of movement from one location to another.


intermediate staging base
A tailorable, temporary location used for staging forces, sustainment and/or extraction into and out of an operational area. Also called ISB. See also base; staging base.


joint reception, staging, onward movement, and integration
A phase of joint force projection occurring in the operational area during which arriving personnel, equipment, and materiel transition into forces capable of meeting operational requirements. Also called JRSOI. See also integration; joint force; reception; staging.
URL : https://www.valka.cz/Provozni-t185925#542503 Verze : 1
já spíše zatím předpokládám, že Staging budeme překládat jinak než provozní. Když kouknu na druhoválečné použití u letectva a obecně vojenské slovníkové vysvětlení termínu (obojí viz výše), tak mě nepřijde překlad Provozní jako správný. Je to spíše o shromažďování či finální přípravě před přesunem do akce.
URL : https://www.valka.cz/Provozni-t185925#542524 Verze : 0
staging area je u nas vseobecne zazite jako shromazdiste (je to obvykle to misto, kde se pozemni jednotky shromazduji k utoku). Staging command bude tedy neco jako shromazdovaci velitelstvi ?
URL : https://www.valka.cz/Provozni-t185925#542526 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více