Migrační vlna - Cui bono?

Diskuse

už delší dobu mi táhne hlavou proč se to děje - kdo z toho má prospěch. náledující text mi prostě přijde příliž dobrý než abych se o něj nepodělil v diskuzní části


Citace - vlk :

Migrační tsunami je děsivá reálie. Stejně jako radikalizace muslimských komunit, které se odmítají, minimálně z podstatné části, pokud ne rovnou z velké většiny, zaintegrovat do většinové evropské společnosti s tím, že naše hodnoty jsou jejich veřejně deklarovaným nepřítelem.Tato radikalizace ústí stále častěji do ozbrojených útoků s cílem vyvolat teror a deklarovaným cílem radikálů je nastolit v Evropě muslimský chalifát.
Zajímavé, pro mé dnešní téma je, že ačkoli migrační vlna souvisí s eskalací muslimského teroru, pokud jde o teorie spiknutí je pojednávána vždy jen její jedna část – jen ten masový přistěhovalecký pohyb. Nikoli násilí islamistů. Zatímco u exodu lidí z Blízkého východu je často šeptem sdělováno – pozor stojí za tím USA nebo/a tiší všemocní loutkáři v pozadí, chránící americké zájmy – ti schválně prohráli dvě velké války, které nastartovali a dokonce se kvůli tomu zadlužili až po uši, smazali Spojeným státům výjimečný status jediné světové supervelmoci a to jen proto, aby vytvořili situaci, kdy se na pochod dají nekontrolovatelně obrovské masy nekompatibilních stvoření, které
a- vytvoří nového, povolného, manipulovatelného Evropana
nebo
b- zákeřně rozvrátí evropské státy a Evropskou unii, protože by spojená mohla představovat pro USA nebezpečí ve své spojené síle.
u islamistického teroru v Evropě jsem nic takového nečetl. Tedy, že by byl sponzorován USA, řízen CIA, NSA, Mossadem nebo vím já kým, prostě někým z tradičních temných hybatelů všech negativních událostí ve světě spiknutí. Jedinou výjimkou v tomto směru jsou idioti z tzv. Euromajdanu, respektive z jejich odnože, která si říká InformNapalm, kteří ani okem nemrknou a spojí obojí do jedné linky a vždycky jim vyjde jedno jediné – stojí za tím Putin a Rusko! Viz :
informnapalm.org
Ačkoli je to zjevný obrblábol, není dost velký, aby to na své facebookové stránky neumístil bohuželeuroposlanec Štětina…. Pošklebujete se Štětinovi? Klidně, pokud ovšem nejste příznivcem opačného blouznění, kde má ve všem drápy vrah z Wóll Strýt. Pak by ten smích nebyl vůbec případný. Ale pokud jde o islamistické teroristy, pak ani opravdu velcí internetoví konspirátoři nepochybují, že ten teror je ideologicky hecován fanatickými duchovními a že s ním univerzální zloduch nemá z USA nemá mnoho společného. Zvláštní!
Já osobně ale pospekuluji o tom, zda obě věci – tedy tažení muslimů na Evropu i stoupající muslimská radikalizace vedoucí až k brutálnímu teroru v ulicích evropských měst nemají stejného hybatele a organizátora. Už nějaký čas nebo v nejjemnější variantě – kdykoli v budoucnu.
Říkáte si, co to je za nesmyl- teorie, která mluví o spiknutí a zároveň říká, že může to fungovat už nějaký čas, ale nemusí a klidně to bude třeba záležitost budoucnosti?
Ano, právě takhle ta moje funguje. Je dostatečně pružná, aby mohla pojmout dění a vývoj, který teprve nastane.
Zopakujme si hlavní momenty toho, co už známe.
Do Evropy, řádově od konce 60-tých let začaly houfně přicházet muslimské rodiny. Jednak z bývalých britských a francouzských kolonií a pak z Turecka. Důvodem byla nekrytá poptávka po pracovní síle v Evropě. A nejméně dvacet let se zdálo, že to je správná cesta. Že Evropa si dovezla co potřebovala a přistěhovalci z jiného civilizačního okruhu ji akceptovali nejméně tak, že si sice žijí zejména ve svých enklávách a podle svého, ale že z velké většiny respektují hodnoty zemí, do kterých přišli. Zejména proto, že se uměli zařadit do poptávky trhu práce.
Tahle situace se zásadně začala měnit v okamžiku, kdy začíná dospívat první generace dětí přistěhovalců už narozená v Evropě! Která prošla jejím vzdělávacím systémem, zná dokonale jazyk a kulturu a vlastně měla mít daleko menší problémy s životem v našem prostředí než jejich otcové a matky…. Tahle generace se naopak, minimálně z části začala velmi ostře proti většinové společnosti stavět, demonstrativně odmítat její hodnoty a naopak ji poškozovat, všude, kde to bylo možné a hedonisticky stavět na obdiv svůj radikální islamismus. A s každou další, původně přistěhovaleckou, generací se ten stav zhoršuje! Dnes víme, že vedle společenského vykořenění v tomhle velkou roli sehráli radikální muslimští duchovní, kteří se, z čista jasna, objevili v mnoha muslimských komunitách Evropy. A káží brutální radikální a vražedný islám.
takže bod první- kde se vzali tak najednou a proč?
Po skončení studené války a při jednoznačné světové dominanci Spojených států, došlo k válkám na Blízkém východě, do kterých se zapojili i radikální muslimští mladíci z Evropy. S cílem bojovat proti silám, které Američany a jejich spojence v blízkovýchodních teritoriích nějak podporovaly nebo jimi byly podporovány. Vše vyvrcholilo, prozatím – Islámským státem. Před tím Al Kajdou.
Takže bod druhý – kdo stojí za masovým příjezdem evropských muslimských radikálů z Evropy na bojiště Blízkého východu?
Nicméně vedlejším, nepřehlédnutelným produktem oněch válek a sektářského teroru, který ve své hrůznosti excesů už překonává i peklo a zrůdnost nacistických koncentráků, je obrovská masa muslimských uprchlíků z válečných území. Která byla až do letošního jara / s výjimkou italské středomořské cesty/ v podstatě v klidu. Pak se dala do pohybu. že by sama od sebe? Pokud ne, tak zde máme další bod
– kdo ji rozpohyboval a proč?
A existuje ještě jeden – je někdo, komu tohle všechno může beze zbytku a se všemi možnými důsledky vyhovovat, včetně jakýchkoli budoucích a proč?Kdo ze všech těch jasných zjištění profitoval, profituje a bude, při jejich trvalé existenci profitovat v budoucnu?
Odpověď na ten poslední bod je jádrem mé dnešní spekulace!
Ano! Je opravdu někdo, komu veškeré důsledky jak islamistické radikalizace v Evropě, tak na Blízkém východě, tak všechny možné scénáře a důsledky muslimského tažení na Evropu může vyhovovat! Jak krátkodobě, tak v dlouhodobé perspektivě / v té dokonce více!!/ Kdo z toho těží už dlouho takticky a do budoucna je to pro něj otázka přežití! Z definice čtvrtého bodu je zřejmé, že vrah z Wóll Strýt to určitě není.
Nedávno jsem v Uprchlících zmínil velmi specifickou roli Turecka v současném migrantském exodu. Ano Turecko určitě v něm hraje momentálně zásadní takticko strategickou roli a užívá si ji!!! Získalo obrovský vydírací potenciál vůči Evropě a EU. Tuhle premisu od onoho dílu Uprchlíků už přejala řada dalších komentátorů. Včetně třeba Terezy Spencerové. Nicméně Turecko nesplňuje, jako generální hybatel muslimské radikalizace, ty tři atributy týkající se zejména historického vývoje evropských muslimských komunit! A navíc – Turecko, pokud zajde příliš daleko v otázce islamizace, se samo velmi rychle může dostat do ohně muslimské sektářské nesnášenlivosti a násilí. Erdogan pustil džina z láhve. Uvidíme, jestli ho včas dokáže dostat zpět. Ne Turecku se momentální problémy Evropy hodí v mnoha směrech a využívá jich, ale strůjcem a strategickým hybatelem není! Jeho budoucnost s islamizací a roztříštěním Evropy spojena není. Spíše by hospodářsky velmi utrpělo.
Turecko nesponzorovalo nikdy teroristy v Gaze a palestinských táborech. Turecko neorganizovalo a nepodporovalo tzv. arabské jaro. Turecko neválčilo a nejspíš ani nepodporovalo islamisty ani v Čečensku, ani v Afghanistánu, ani neorganizuje a nefinancuje masový transfer z Kosova, Bosny, Pakistánu, nepodporuje teroristy v Mosambiku, Nigerii nebo Mali. Jedinou výjimkou v tomto směru je Sýrie. Ani v Iráku se neangažovalo. Nikdy nestavělo ve velkém mešity po Evropě. Nikdy nefinancovalo tvrdé náboženské muslimské školy po celém světě! Nikdy v nějakém globálním měřítku nedodávalo radikální muslimské učitele a kazatele do jiných zemí. Usáma nebyl Turek a v Turecku není oficiální doktrinou wahabismus!!!
A je to venku! Tady bych mohl skončit – protože jestli opravdu má islamistická radikalizace v evropských ghettech a tažení muslimských migrantů na Evropu nějakého společného jmenovatele a hybatele – znovu dodávám JESTLI- protože pro to nemám a nemohu mít žádné důkazy, vychází to na wahabistické režimy států Arabského poloostrova!
Co je k této, poněkud riskantní hře vede? To, co už jsem napsal výše – vlastní přežití. Současné i budoucí.
Ropné státy na Arabském poloostrově jsou, díky surovinovým zdrojům nesmírně bohaté. životní úroveň jejich nominálních občanů, je díky transferům státních prostředků a zákonům, které podporují jejich hospodářskou a společenskou exklusivitu v jejich domácích zemích. Jenže tohle všechno je těžce podmíněné! Dvěma základními faktory
– přísunem petrodolarů
– tím, že si udrží kontrolu nad přistěhovaleckým obyvatelstvem, jehož by snadno a rychle mohla být nezvládnutelná menšina.
Začnu tím druhým – Arabské státy a už vůbec ne ty ropné, se nikdy ani nepokusily vyřešit problém tzv. Palestinců tak, jak vyřešilo Německo odsunuté Němce z východu po roce 45. Tedy zaintegrací do svých struktur! Kdyby tak byly konaly, nejlépe hned po první arabsko – izraelské válce v roce 1948, měl nejspíš svět dávno o jeden věčný problém méně. Palestinský problém by neexistoval! Jenže arabské země, pokud už tzv. Palestince na své území vůbec pustily, je vždycky udržovaly jako zvláštní entitu v uprchlických táborech a nikdy z nich neudělali své občany. Státy a státečky Perského zálivu je rovnou odmítly. Podobně je to s těmi, kdo DNES do Emirátů, Kataru nebo k Saudům přijdou jako pracovní síla. Mají jen povolení k pobytu a na práci, obojí časově omezené a po uplynutí kontraktu je tvrdě vymožen odchod. V době pobytu nemají tyto osoby v podstatě ani zlomek práv co statutární občan těch států.
A postoj ropných monarchií k migrační krizi současnosti z bojišť Blízkého východu? Ten nejlépe vystihuje karikatura, kterou už dávno z Kosy znáte- mimochodem je tuším z dílny saudsko arabského kreslíře:

Ohledně zrodu Islámského státu, jeho financování a podpory se už otevřeně dlouho mluví o rozhodující roli ropných států! Už o tom píše i západní otevřený mainstream.
Usáma pocházel z velmi privilegované saudské rodiny. Je opakovaně na otevřených zdrojích, že důležitá část tamní královské rodiny podporuje osobně a dlouhodobě wahabistický extremismus. Zrovna tak je komunikováno, že wahabismus je cíleně a cílevědomě šířen do muslimských komunit v celém světě – opět Saudy. Ti mají podporovat finančně radikální duchovní v zahraničí, oni staví mešity po celém světě! Oni podporují apodporují Muslimské bratrstvo a další muslimské radikály a fanatiky proti umírněným arabským režimům – viz případy Tuniska a Alžíru. Jim vadí a vadily sekulární režimy typu Sýrie a Irák, oni sanuují radikály na pakistánských tzv. kmenových územích, oni měli a mají přímé napojení na Taliban! Tvrdí to otevřené informační zdroje a já to nebudu rozporovat.
Nicméně oni jsou nejvíce ohroženi tím, že by se obrovská masa muslimských migrantů začala z Jordánska, Turecka, Libanonu, Pakistánu, Afghanistánu přelívat nikoli do Evropy, ale k nim! Exodus tímhle směrem by byl minimálně pro všechny arabsky hovořící uprchlíky naprosto logický a přirozený – žádná bariera rozdílné řeči, žádný konflikt civilizačních návyků, žádný náboženský střet! A přece se nekoná. Místo toho mají Saudi a spol utrácet miliardy dolarů na podporu ISl, Al Kajdy, otvírání měšit po světě, podporu wahabistických duchovních a podobné projekty!Je li to realita, pak přilévají, tak říkajíc – svou naftu do všech světových ohňů a ohýnků, které jsou s muslimskou ingerencí kdekoliv po světě! Vytvářejí další a další uprchlíky přímo programově! Ovšem pečlivě se starají, aby ani noha nevkročila k nim. Jakkoli by jich, bez větších problémů a ve vysokém komfortu klidně ubytovali okamžitě tři miliony! Viz následující snímky, které mi poslal jeden z kosířů!

Tohle Saudi ani ropní šejkové z Kataru, Kuvajtu a Emirátů NIKDY neudělají! Nejsou padlí na hlavu! Ani trochu. Vědí to, co Evropa Merkelové a spol. naprosto nechápe – že příliv chudých běženců nutně způsobí fatální napětí ve společnosti přijímacího státu. A oni přece nebudou riskovat, že běženci, až se nabaží jistoty, že po nich nikdo nestřílí, začnou přemýšlet o tom, že nechtějí být občany třetí kategorie, když kolem je tolik ohromujícího bohatství a že je jich nadkritická síla, která jim umožňuje po něm sáhnou!. Tohle je ropným monarchům dokonale jasné! Proto směřování migrační vlny na Evropu. Přesně podle hesla – není migrant – není problém! Chrání si svůj stát, svůj systém, svou existenci! Pochod do Evropy. pokud jej někdo opravdu organizuje a financuje, je logicky v jejich zájmu!
Ale uprchlíci směr Evropa se jim hodí i ze strategického hlediska v daleké budoucnosti. Oni si velmi pečlivě všímají, že nejméně část muslimských přistěhovalců a hlavně jejich dětí prostě nechce přijmout evropské hodnoty! A totéž se nepochybně odehraje s těmi, kterým bude umožněno se v Evropě nyní usídlit! Aby tento trend pokračoval, snadno si umím představit, že zcela programově se ropné monarchie starají o příliv a financování radikálních imámů a ještě radikálnějších muslimských škol v Evropě! Protože radikalizace muslimské evropské populace se jim mimořádně hodí!!!
Nyní odbočím – ropné státy, resp. jejich vládnoucí elity už dávno a dlouhodobě investují, v obrovském měřítku po celám západním světě, ale zejména v Evropě! Budu citovat z rozhovoru profesora Mejstříka, který dal před časem Ekonomu:
Nedávno jsme byli vyjednávat v Kataru o investicích do České republiky a byl jsem šokován spoustou zahraničních investorů, kteří tam nepřijeli prodávat svůj kapitál, ale naopak o peníze žádat. Vezměte si, že v tuto chvíli je Velká Británie, potažmo Londýn, největším příjemcem realitních investic na světě. Významná část peněz pochází právě z oblasti Zálivu. Katařané si například koupili někdejší olympijskou vesnici. Rovněž ve Francii mají rozsáhlé majetky.
ekonom.ihned.cz
Ale nejde jen o investice do firem a nemovitostí v západní Evropě. Například minulý týden oznámila dubajská firma Buroj Property Development plány na obří investici ve výši 4,3 miliardy eur na stavbu luxusního turistického městečka v okrese Trnovo asi 20 kilometrů od Sarajeva.
Zdroj: www.lidovky.cz
Což má být největší superluxusní turistický rezort v Evropě vůbec! A tak bych mohl pokračovat v podstatě do nekonečna!
Možná si říkáte – není to naprostý protimluv, když vlk na jedné straně tvrdí, že majitelé petrodolarových bilionů zcela programově, kvůli své budoucnosti organizují migrační tsunami z Blízkého východu a do Evropy, starají se cíleně o to, aby evropská muslimská komunita byla stále více radikalizována a na druhé straně zde masově investují a je známo, že je v podobných případech zastáncem starého přísloví všech finančníků, že PENÍZE MAJÍ RÁDY TICHO!? A ještě k tomu tvrdí, že jde o globální strategii přežití ropných monarchů?!
Ano stojím si za touhle spekulací!! je totiž jejím jádrem. Připoměňme si první ze dvou podmínek, kterou je definována schopnost přežívání ropných států a státečků Arabského poloostrova:
– přísunem petrodolarů!!!
Pohádkový naftový příběh, do té doby ztraceného a bezvýznamného pouštního Arabského poloostrova a jeho monarchií monarchie, začal naprosto náhodným objevem ropy 3. března 1938: Do té doby to bylo území s významem asi dnešní Mauretánie. O které naprostá většina ví, že jen to, že existuje kdesi v subsaharské Africe a že tam žijí beduíni…Protože více vědět nepotřebujeme….
A na jak dlouho mohou ještě tamní zásoby vydržet- nejoptimističtější scénáře tvrdí, že asi tak dlouho, jako už čerpají- tedy bratru 75 let…
A pak? Pak se příliv peněz zastaví a ropné monarchie budou žít z dnešních úspor a investic. Protože doma zatím, do nějakých významných budoucnostních produkčních kapacit, něčeho, co by svět opravdu potřeboval -NEINVESTOVALI! A nic nenasvědčuje tomu, že by se na to chystali!
A ačkoli investují po celém světě je jim jasné několik zásadních budoucích faktů
1- i když investují hojně a dobře, nebude možno udržet současné výdaje státu a jeho sociální výkony a transfery vůči statutárním obyvatelům.
2- jestliže je pravdivá hypotéza č.1, pak dojde k těžkým nepokojům a násilí. a vládnoucím elitám / následníkům současných vládců/ půjde doslova o krk. takže
3- je potřeba si vybudovat budoucí pevné zázemí. Což jde jedině v cizině! Jenže příklady různých svržených diktátorů, spoléhajících na pomoc Západu, s kterým kdysi hodně a hodně kamarádili a spolupracovali a byli jím oceňováni, dokud byli u moci – viz iránský šáh, nebo středoafrický císař a lidojed Bokassa I. ukazují, že Západ je velmi nevděčný a nespolehlivý a když někdo ztratí moc, mocenské páky nebo přestane být životně důležitým dodavatelem, stává se okamžitě bezvýznamným pariem, kterému hrozí všechny myslitelné důsledky vyplývající ze ztráty přízně západních elit, konče osobní bezpečností a konče zabavením majetků!
Arabské elity, mající exkluzivní vzdělání Oxfordu, Yale a podobně nejsou opravu ani trochu hloupé!
Hledají řešení téhle, veskrze chmurné budoucí perspektivy! A podle mých spikleneckých úvah ho našly! V dokonalé podobě! Je jím jak soustavné posilování evropských muslimských komunit, tak jejich neustálá radikalizace všude v v Evropě, kam bych předpokládal, že budou případně prioritně přesidlovat před koncem ropného příběhu! Když totiž budou dost početné,bojovné a silné, tak se postarají o to, aby jejich čelní souvěrci nebyli ani osobně šikanováni, natož zbaveni majetku! Zkrátka jejich zárukou bezpečnosti a nedotknutelnosti je minimálně částečná islamizace Evropy! Evropa ukázala nepředstavitelnou hloupost a ústupnost- viz dobrovolná omezení většinových zvyků typu ukončení veřejných oslav Vánoc a podobné šílenosti. A to ještě před tím, než zaútočili teroristé z muslimských chudinských předměstí! Viz nesmyslná rezignazace na obranu hranic. Viz… Sama od sebe, dobrovolně a v pozici daleko silnějšího!
Takže si to sečteme všechno dohromady. Muslimské teroristy a nárůst jejich aktivit v Evropě, radikalizace muslimských komunit v Evropě a současný exodus uprchlíků z Blízkého východu – jediní, kdo na tom všem komplexně mohou mít trvalý a existenční zájem a komu to řeší všechny myslitelné okamžité problémy současnosti a budoucnosti jsou skutečně jen elity ropných států na Arabském poloostrově!!!!
Nikdo jiný.
Že jsou tamní pod ochrannou rukou Spojených států? Ne nezbytně! Viz probíhající a velmi finančně krvavá ropná válka Arabů s americkými a kanadskými břidličnými těžaři!!! Viz smlouva s Iránem- takto úhlavním nepřítelem a postrachem naftových šejků! Viz americká podpora Izraeli! A elity z Golfu vědí, že
-nelze zorganizovat migrační exodus do USA
-Američané a jejich systém by se velmi rychle vypořádal s muslimským fanatismem
-Američané jsou mimořádně patriotický národ a žádné Vánoce si dobrovolně zakazovat nikdy nebudou
-přijít v Americe o majetek, pokud za tím budou stát americké zájmy, je mimořádně snadné.
Ta americká ochranná ruka je velmi a velmi podmíněná a nejistá. Ta evropská budoucí totální vstřícnost je tím pravděpodobnější, čím budou jednotlivé evropské státy bezmocnější, slabší, vnitřně rozervanější a muslimská populace v nich početnější a radikálnější.
Takže vážení, máme li spekulovat, opakuji spekulovat, nikoli tvrdit!!!, kdo stojí za minulými, současnými a budoucími islamistickými teroristickými útoky v Evropě, kdo organizuje masovou migraci, kdo radikalizuje evropské muslimy, vychází mi to zcela jasně!
URL : https://www.valka.cz/Migracni-vlna-Cui-bono-t186103#543021 Verze : 0
podobné téma Sad


Připravme se na příchod Kurdů


Citace - vlk :

Vítězství Recepa Tayyipa Erdoğana v Turecku hrozí dalším nebezpečím než je jen pouhý nárůst vlivu islámu v Turecku. Turecký prezident jej dost účelově používá pro upevnění jeho osobní moci, stejně jako podporu ISIl používá k obohacení jeho rodiny na obchodu s ropou (viz obchody jeho synka Bilala, např. svobodnenoviny.eu – pozorování konvoje cisteren v oblasti Zaho v počtu 11 775 cisternových vozů po obou stranách turecko-irácké hranice, 4 530 z nich bylo na území Turecka a 7.245 v Iráku).


Hrozí ale další nebezpečí, a to genocida Kurdů. Proč?


„Nejhorší diktátoři světa se vždy dostali k moci demokratickým způsobem, vždy dokázali získat většinovou podporu svého obyvatelstva a vždy našli nepřítele v zahraničí. Pokaždé zamávali národní nebo jinou vlajku a v zájmu vyššího dobra a vyšších cílů kolem ní sjednotili své stoupence. Díky tomu vždy dokázali odlišné názory potírat jako nevlastenecké, kolaborantské a odporující jednotnému cíli celého národa. Ten model je vždy stejný, proto se obávám posílení Erdoganovy moci.
Nejvíce se obávám, že Erdogan bude hledat cíl, jak ještě více semknout národ. Zahájí válku proti Řecku? Zahájí válku na Kypru prostřednictvím Severokyperské republiky? Jako nejpravděpodobnější variantu vidím, že armádu pošle bojovat pod velením loajálních velitelů proti Kurdům, kterým teď hrozí opravdová genocida. Ani předtím se chování tureckých jednotek vůči Kurdům moc nelišilo od genocidy, ale teď už dojde k otevřené válce a likvidaci civilistů kurdského původu. Na to bude navazovat dalši vlna uprchlíků do Evropy, kteří zavalí Německo a definitivně pohřbí epochu německé prosperity. Jenže tentokráte půjde o lidi skutečně ohrožené genocidou a splňující všechny podmínky na získání statutu politického uprchlíka.
Proto bychom se měli více dozvědět o Kurdech, budou s námi žít.„


(Drobná odbočka, výše uvedený text v kurzívě jsem se pokusil umístit v předminulou neděli pod blog Džamily Stehlíkové na aktualne.cz, ale byl zablokován cenzorem redakce pro nevhodnost názorů.)


Kurdové přijdou. V Německu už dokonce dlouhou dobu žijí. Názory na ně jsou poněkud rozporné, protože na jednu stranu jde o jasné oběti útisku Turků, Iráčanů, Íránců a ISIL masakrované v genocidách. Na druhou stranu v Německu působí jako komunita tvrdého islámu, kde se žije podle práva šaría a většina vražd ze cti je spáchána v kurdských rodinách, které jsou ze značné části na sociální podpoře.


Od okamžiku, kdy nedostalo Turecko zelenou pro vstup do EU, uraženě dělá jen naschvály, aby přitížilo Kurdům, kteří jako jediní bojovníci mohou k neštěstí Turecka teroristy Islámského státu porazit; Turci jim proto házejí pod nohy jeden klacek provokativního nezájmu za druhým, Američané však mají také za ušima, porumsfeldsku si vylhali i válku v Iráku… http://www.youtube.com/watch?v=zaP7ZrmkcuU


Jediní z Iráčanů, kteří jsou schopni islamistům vzdorovat, jsou již mockrát podvedení Kurdové, jež cítí, že mají nyní opět šanci na vznik vlastního nezávislého státu. Na rozdíl od vládních jednotek, zbaběle prchajících z bojišť, se dokázali postavit sunnitským radikálům.


www.rukojmi.cz


Jisté je, že národ se 40 miliony obyvatel nakonec svou samostatnost získá. Možná ne ve 21. století a možná si kurdský národ bude muset počkat na pád USA, které podporují Saúdskou Arábii. Té se totiž ani trochu nehodí využívání kurdských ropných polí, protože náklady na 1 vrt jsou 100x menší než u Saúdů. Trvale konfliktní oblast má zásoby ropy takřka nevyužité (pokud pomineme kšefty Bilala, syna tureckého prezidenta Erdoğana). Zásoby činí zhruba 45 miliard barelů ropy, což je šesté největší naleziště na světě. Kurdové také chtějí vyvážet minimálně deset miliard kubických metrů plynu ročně, což odpovídá pětině kapacity velkého ruského plynovodu Nord Stream. To vše nemohou kvůli válce nebo jen z území ISIL prostřednictvím rodiny tureckého prezidenta.


Nedělám si moc iluzí o přístupu EU ke Kurdům. Klidně je obětuje za nějaký ústupek od Erdoğana. Už přes 50 let EU přehlíží tažení turecké armády proti Kurdům bojujícím za samostatnost. Zatímco v Kosovu se touha po samostatnosti hodila, v Kurdistánu překvapivě ne, i když Kurdové byli logickým protivníkem Saddáma Husajna i ISIL. Prostě velmoci obětují menší i větší národ, kdykoliv se jim to hodí, nebo naopak pidinárod vyzdvihnou a založí mu vlastní stát i kdyby s drogami a lidskými orgány obchodoval a měl vlastní stát hned vedle. Běda, kdyby se pokusil proti zájmům velmocí založit svou samostatnost nebo se dokonce přiklonil k Rusku, jako se stalo Krymu. Když dva dělají totéž, není to totéž i když jediný rozdíl je jen zájem velmocí. Vůbec nejde o lidská práva, demokracii nebo boj proti teroristům. Vždy šlo jen o peníze a zájmy, jen lidské životy jsou zcela lhostejné.


Stejně jako v migrační krizi. Uprchlíci jsou na moři zachraňováni jen z důvodu, že se nevolené elitě EU hodí k rozložení společnosti a likvidaci evropského sociálního systému a výdobytků pracovního práva a pracovních podmínek. Kdyby se jim k takovému účelu nehodili, klidně by je nechali na moři umřít a jejich osud by nikoho nezajímal. Stejně jako se dělo 2012, když migrační trasa směřovala z Maroka na Kanárské ostrovy nebo přímo do Španělska, viz www.lekari-bez-hranic.cz.


V každém případě se ukáže, jak moc EU záleží na osudu Kurdů a skutečných uprchlíků před válkou. Kurdové jsou logickým cílem další turecké agrese a dalšího utužování režimu Erdoğana. Armény už totiž vyvraždili na konci 1. světové války, s Řeky válčili do 1924 a dodnes jsou vztahy mimořádně napjaté. Gruzie je oficiální spojenec USA, do Sýrie se Turci odvážit nemohou, tak zbývají opravdu jen Kurdové jako logický cíl turecké armády, jakmile skončí čistky v armádě a opozici po nezdařeném puči. Bude totiž nutné armádu i národ stmelit v boji proti vnějšímu nepříteli. Tím se stanou Kurdové.


Na druhou stranu dost jasně víme, že turecká armáda jako druhá nejsilnější armáda NATO už nejméně 30 let není schopna Kurdy porazit vojensky. Připočteme-li k tomu úspěchy nejsilnější armády NATO, tedy té z USA, v boji proti Viet-Kongu, Tálibánu v Afgánistánu, ISIL v Iráku (i když ISIL podle mnoha náznaků USA spíše podporují než aby proti nim opravdu bojovaly), nebo hybridní válce USA s Ruskem na Ukrajině, společně s válkou v Libyi, kdy francouzskému letectvu došly bomby a byly nahrazeny betonovými atrapami, je jasné, že síla NATO je dávno jen iluzí a postačuje jen k vyvolání války a destabilizace státu, nikoliv však vítěznému ukončení války a vytvoření nového lepšího uspořádání společnosti v poraženém státu.


Za takové situace nás při vyvolání války s Ruskem nečeká rychlé a rozhodné vítězství, ale spíše tažení Hitlera nebo Napoleona na východ. Se stejným koncem. Doufají obyvatelé USA, že vyvolají nějaký lokální konflikt, zničí tím Evropu a Rusko ve vzájemném souboji, zatímco budou v bezpečí a poklidu vyrábět?


Svět je již globalizovaný natolik, že každý lokální konflikt má nezanedbatelné globální důsledky. Idea omezené lokální války je zcela chybná. Jedinou možností řešení konfliktu je diplomacie.


Přesto se Kurdistán stane v nejbližší době hodně horkým územím a bezpečnostním rizikem díky potřebě Recepa Tayyipa Erdoğana odvrátit pohled od domácích problémů. Ihned poté, kdy se vypořádá s domácí opozicí. A to vyvolá další migrační vlnu tentokráte opravdových uprchlíků před válkou a odhalení vedení EU jako pokryteckého spolku bez evropských hodnot. A vedení evropských států jako zkorumpovaných band řešících výkon vysavačů a dotace z daní obyvatel EU, ale bez poskytnutí náležitého servisu bezpečnosti osob a ochrany majetku.


V každém případě je konec současnému právnímu, bezpečnostnímu a sociálnímu systému obvyklému v zemích EU. Nynější migrační vlna jej nahlodala, další migrační vlna jej dorazí. Evropský sociální stát končí, sociální jistoty, tak tvrdě vybojované a drcené v globální konkurenci, dostávají razantní úder z milosti. Logicky by za tím mělo následovat snížení daní, ale k tomu nedojde, protože to by znamenalo utnutí penězovodů těm, kdo nyní Evropě vládnou.


Kromě migrační vlny Kurdů dojde ještě k migrační vlně ze zhroucené Ukrajiny. Otázkou není zda, ale kdy k ní dojde. Připravme se na příchod dalších Ukrajinců a nejnověji Kurdů



Historická zkušenost říká, že totalitní režimy s mohutnými armádami mívají sklon útočit na svoje slabší sousedy. Turecká armáda je nyní druhá nejsilnější v NATO, vrstva starých sekulárních důstojníků byla odstraněna čistkou a na jejich místa nastoupili mladší muži, kteří vděčí Erdoğanovi za svůj kariérní postup. Budou jej tedy poslouchat, i kdyby jim vydal rozkazy, které nemají nic společného s obranou vlasti.


Umím si představit, že za pár let začne Erdoğan pronášet hrozivé řeči o tom, jak velký turecký národ potřebuje životní prostor ke svému růstu a že balkánské země utlačují svoje turecké a muslimské menšiny... Jen v sousedním Bulharsku žije 9 % Turků.


Mohla by z toho být sudetská krize v moderní podobě. Včetně oné důležité otázky, zda by si ostatní země NATO byly ochotny pálit prsty za nějakou malou periferní zemičku, o jejíž existenci většina Američanů či Britů ani pořádně neví a nedokázala by ji najít na mapě. Šli by za ni umírat?
URL : https://www.valka.cz/Migracni-vlna-Cui-bono-t186103#556946 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více