29.12.2015 - Bundeswehr je kvůli uprchlické krizi na hranici svých možností

Podle předsedy svazu zaměstnanců německých branných sil Andrého Wüstnera je Bundeswehr kvůli pomoci migrantům na hranicích svých možností a nedostává se mu lidí k plnění úkolů vymezených ústavou. Tisíce vojáků, kteří byli vyčleněni ve spojitosti s uprchlickou vlnou, by proto podle něj měly úřady spolkových zemí a místní úřady nahradit někým jiným, a to nejpozději do roka. Wüstner se tím vymezil proti tvrzení ministryně obrany Ursuly von der Leyen, že „pomoc uprchlíkům se stává důležitou součástí úkolů vojáků Bundeswehru”.
V 79 kasárnách a objektech německé armády je v současnosti ubytováno téměř 41 000 uprchlíků, vojáci organizují jejich rozdělení a přepravu a pomáhají s lékařskou péčí o ně.
www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/29-12-2015-Bundeswehr-je-kvuli-uprchlicke-krizi-na-hranici-svych-moznosti-t187285#545087 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více