Dotaz na knihu

Diskuse

Dobrý den,
kdysi jsem si půjčil z městské knihovny v Praze jednu knihu, kterou jsem tehdy snad ani nedočetl, čehož dnes dost lituji, a rád bych se k ní vrátil. Což má tu vadu, že sice vím, o čem byla, zapomněl jsem však jméno knihy i autora. Uvedu informace, které si pamatuji, a budu doufat, že si někdo, kdo tu knihu četl také, vzpomene.
Začnu vnějškem: Obal knihy byl modrý, na obrázku byla řada jedoucích, a to, myslím, zleva, tanků, ten nejblíže k člověku držícímu knihu byl myslím T 26. Podle stavu obalu byla kniha vydáná okolo roku 1990 až 2000. kniha měla zhruba 300 stran.
K obsahu: Jedná se o původně anglický text psaný někdy po druhé světové válce. Autor v něm vyvrací možnosti kompletního zničení nepřítele bombardováním, stejně jako "vítězství pancíře nad betonem" v Druhé světové válce. Tvrdí, že až na pár vyjímek (Atlantický val, Rupnikova linie) opevnění fungovalo- dokázalo zadržet nepřítele, a nejslavnější "selhání" opevnění- německý útok na Francii, není zaviněn opevněním- to nemůže za to, že generálové dovolili, aby bylo obejito...
Neví někdo, jak se ta kniha jmenovala, nebo alespoň, podle jiné knihy s podobnými názory, jméno autora?
URL : https://www.valka.cz/Dotaz-na-knihu-t188638#547870 Verze : 0
Vážený pane,
nejsnazší bude požádat o pomoc zmíněnou knihovnu, která možná ještě eviduje vaši osobní kartu a seznam vámi vypůjčených knih. V případě, že tomu tak není, tak prohledejte regály s anglofonní literaturou.
URL : https://www.valka.cz/Dotaz-na-knihu-t188638#547874 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více