15.03.2016 - Přestřelka během protiteroristické operace v Bruselu

V Bruselu se rozpoutala přestřelka mezi zásahovou jednotkou složenou z belgických a francouzských policistů a skupinou ozbrojenců podezřelých z terorismu. Tři policisté utrpěli zranění, stav jednoho z nich je vážný. Nejméně dvěma podezřelým se podařilo utéct po střechách obytných domů. Policisté podle prokuratury přišli prohledat údajně prázdný byt v rámci vyšetřování pařížských atentátů a překvapila je střelba z automatických zbraní přes dveře v okamžiku, kdy do domu přišli.
První přestřelka vypukla před 15:00, druhá kolem 15:20 a třetí kolem 16:45 SEČ. Belgická i ostatní média ale patrně uposlechla policejní výzvy a nezveřejňují podrobnosti, televize na žádost policie přestaly vysílat přímý přenos z místa.


www.lidovky.cz
www.novinky.cz
zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/15-03-2016-Prestrelka-behem-protiteroristicke-operace-v-Bruselu-t189293#548940 Verze : 0
Policie pokračovala v domovních prohlídkách na bruselském předměstí Forest ještě ve středu ráno.
Belgický prokurátor Eric Van der Sypt na tiskové konferenci uvedl, že při první úterní razii byli raněni čtyři francouzští a dva belgičtí policisté. Během následné úterní operace začal na policisty z okna jednoho z domů střílet další terorista. Policisté jej zastřelili. V bytě, odkud střílel, našli vlajku Islámského státu, džihádistickou literaturu a munici.
Zabitým mužem byl pětatřicetiletý Alžířan Mohamed Ben Caïd. V zemi pobýval nelegálně. Následovala série dalších domovních prohlídek, při nichž policisté v jednom z bytů našli další kalašnikovy a černé oblečení.
www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/15-03-2016-Prestrelka-behem-protiteroristicke-operace-v-Bruselu-t189293#548984 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více