Manuál obranné střelby - Pavel Černý, Michal Goetz

Diskuse

Vydala Grada Publishing a.s., Praha 2004. Cena 175 Kč.


Kompletní učebnice obranné střelby pro čerstvé majitele zbrojního průkazu a krátké střelné zbraně. Popisuje výcvik střelce ve třech fázích.


I. Získání základních střeleckých dovedností
Bezpečnost, ovládání a úsržba zbraně, příprava, držení zbraně, postoj při střelbě, základy mířené střelby.


II. Dynamická střelba
Pohotovostní poloha, zamíření, "zapíchnutí", tasení, odstraňování závad, opakovaný výstřel, přenášení střelby, změna postoje do stran, střelba v různých pozicích, přebíjení, střelba z krytu, střelba v pohybu, na pohyblivý cíl, ztížené podmínky.


III. Přechod k realitě
Sport versus obrana, psychické předpoklady, nošení zbraně, taktika, zvláštní situace, psychické aspekty po násilném střetnutí.


Na knize spolupracovali špičkoví sportovní a profesionální střelci.
URL : https://www.valka.cz/Manual-obranne-strelby-Pavel-Cerny-Michal-Goetz-t18961#70780 Verze : 0
Grada Publishing, Praha, 2004. ISBN 80-247-0739-X


Praktická příručka, která vás provede od základního ovládání a manipulace se zbraní až po řešení základních taktických situací všedního dne Smile .


"Zbláznili stě sa, Dempsey ? Predsa sa nědám odbachnúť !" Laughing
URL : https://www.valka.cz/Manual-obranne-strelby-Pavel-Cerny-Michal-Goetz-t18961#155942 Verze : 0

Citace - sagittarius :


"Zbláznili stě sa, Dempsey ? Predsa sa nědám odbachnúť !" Laughing



Very Happy Super slovenčina Very Happy Ale k veci, ma zaujalo,že "až po řešení základních taktických situací všedního dne". Rozpíš to prosím Ťa trochu,lebo to znie tak,že návod ako riešiť strelbou situácie bežného dňa. Laughing .
URL : https://www.valka.cz/Manual-obranne-strelby-Pavel-Cerny-Michal-Goetz-t18961#156017 Verze : 0
Kniha detailně popisuje 3 fáze výcviku v obranné střelbě z krátké zbraně. První fáze spočívá ve zvládnutí základních střeleckých dovedností - příprava zbraně, základní manipulace, zaujetí střeleckého postoje, mířená střelba. Druhá fáze výcviku se jmenuje dynamická střelba - tasení zbraně, zapíchnutí, opakovaný výstřel, odstraňování závad, přenášení střelby, změny postoje, střelba zpoza krytu, střelba ve ztížených podmínkách. No a konečně fáze třetí - přechod k realitě, kromě krátkého exkurzu do právní oblasti řeší taktiku, vývoj střetnutí a jeho předcházení, reakce na změnu vývoje, napadení v automobilu, na ulici a v domě, boj s více útočníky, střelbu na útočící zvíře a nutné úkony po ukončení střetu. Prostě, každodenní syrová realita Smile


"Zošaleli stě, Dempsey ? Prečo stě ich odbachol ?" Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Manual-obranne-strelby-Pavel-Cerny-Michal-Goetz-t18961#156030 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více