02.04.2016 - Ázerbajdžán zaútočil na Náhorní Karabach

Mnohokráte porušené příměří platící od roku 1994, bylo znovu porušeno. Dle aktuálních zpráv ázerbajdžánské jednotky měly zaútočit na Náhorní Karabach (Arménie) po celé délce hranice. Dle obou stran by měly probíhat poměrně intenzivní boje, přičemž obě strany uvádějí, že způsobily druhé straně značné ztráty, nicméně tyto zprávy jsou nepotvrzené nebo vyvrácené protistranou. Arméni měli sestřelit ázerbájdžánský vrtulník, toto však Ázerbájdžán odmíta. Arméni uvedli, že ztráty jsou na obou stranách a později dodali, že místy přešli do protiútoku.
K celé situaci se již vyjádřil V. Putin, s tím, že by obě strany měly přerušit boje. Rusko je v Arménii vojensky přítomno. Ruský server Kavkazskij uzel nicméně konflikt hodnotí jen jako sérii lokálních potyček.


Zdroje:
www.ceskatelevize.cz
zpravy.aktualne.cz
URL : https://www.valka.cz/02-04-2016-Azerbajdzan-zautocil-na-Nahorni-Karabach-t189817#549822 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více