Voják padlý v 1. světové válce

Dobrý den,
snažím se zmapovat působení mého padlého předka na vojně a v 1.světové válce.
Bohužel se zdá, že jsem s pátráním v koncích a některé zjištěné informace mi do sebe příliš nezapadají.
Tímto bych chtěl požádat o pomoc odborníky a znalce z tohoto fóra, s objasněním pouti vojnou a válkou mého padlého předka.


Antonín Svoboda
datum narození 22.12.1892
místo narození: Rabštýn
bydliště: Jemnice


Odveden z Jemnice - politický okres Moravské Budějovice
Ročník narození 1892, na vojnu nastoupil tedy v roce 1913 za mírového stavu.
Z roku 1913 přiložená fotografie na pohlednici s razítkem JUDENBURG. V tomto městě tehdy působil 17.prapor polních myslivců: https://www.valka.cz/topic/view/68611


1. otázka: proč byl za mírového stavu před válkou někdo odveden tak daleko od domova, když většina vojáků z Jemnice byla odváděna k 99. pěšímu pluku do nedalekého Znojma.



Další dokument je z kartotéky padlých v 1. světové válce. Jelikož z Jemnice padl ve válce pouze jediný Antonín Svoboda, předpokládám, že je to on, souhlasí i rok narození.
Čtu zde ale 2.pluk tyrolských císařských myslivců, ....


2. otázka: bylo by vůbec reálné se ze 17.pluku polních myslivců dostat ke 2. pluku tyrolských císařských myslivců?


Ze zápisu mi není úplně jasné, a tedy 3. otázka kde padl, zemřel a je pohřben. Ternov? Halič? Navíc dle nijak neověřené informace mých předků padl u Sevastopol...


Očekával jsem, že mi v informacích pomůže seznam padlých na webu Kramerius, jenže svého předka jsem v tomto seznamu i přes dlouhé hledání nenašel. Pokud by někdo měl chuť mi s tímto pomoci a záznam našel, odpovídající odměna by byla za nalezení jitá.


Rád bych požádal o vaše názory na výše uvedené informace, popř. rady kde a jak dál pátrat.


Děkuji
Svoboda
URL : https://www.valka.cz/Vojak-padly-v-1-svetove-valce-t190751#551361 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více