07.06.2016 - USA: srážka dvou letounů F-16 Národní gardy

Letecká Národní garda Jížní Karolíny (South Carolina Air National Guard) přišla o dva letouny Lockheed Martin F-16C, náležející 169. stíhacímu křídlu (169th Fighter Wing), které se srazili během nočního cvičného letu. Oba piloti se úspěšně katapultovali. Stroje dopadly v zalesněné neobydlené oblasti nedaleko Jefferson County, Georgia.
Je to v poměrně krátké době další ztráta u některých z leteckých složek USA. Američané přišli 2. června o jednu F-16C a jednu F/A-18 (pilot zahynul) náležející akrobatickým skupinám. V květnu to pak byla srážka dvou F/A-18F, nehoda Harrieru II a v neposlední řadě ztráta B-52.


Zdroje:
aviation-safety.net
aviation-safety.net
www.newswest9.com
www.airforcetimes.com
zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/07-06-2016-USA-srazka-dvou-letounu-F-16-Narodni-gardy-t192044#554022 Verze : 4
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více