Založení nové fotogalerie

How to create a gallery
Založení nové fotogalerie je nově možné přímo přes fórum, pomocí Profilu uživatele, následujícím způsobem :


1) je nutné být zaregistrován a přihlášen na tomto fóru.
2) V pravé horní části libovolné stránky webu rozbalíme menu uživatele a klikneme na Nová fotogalerie

alternativně můžeme jít přes Můj profil, Osobní fotogalerie a na stránce galerií nahoře tlačítko Nová galerie

URL : https://www.valka.cz/Zalozeni-nove-fotogalerie-t192726#555409 Verze : 4
3) zadáme Název galerie a Popis galerie, odešleme.
Pokud Galerii nechceme založit, klikneme na Zrušit a vrátíme se na přehled svých fotogalerií.
URL : https://www.valka.cz/Zalozeni-nove-fotogalerie-t192726#555411 Verze : 2
4) Pomocí kliknutí do oblasti vybereme nebo přetažením souborů z plochy, složky či jiným způsobem označených a tažených "upustíme" tyto soubory nad označenou zónou. Soubory se ihned začnou nahrávat. Je možno přetáhnout a vložit více souborů najednou (limit není). Nahrány budou jen soubory obrázkových formátů JPG, PNG, GIF, BMP. Vyčkejte, dokud se nenahrajou všechny soubory (budou označené "fajfkou" jakmile se jejich nahrávání dokončí, zaleží na množství souborů a rychlosti vašeho internetového připojení)
URL : https://www.valka.cz/Zalozeni-nove-fotogalerie-t192726#555412 Verze : 1
5) jakmile máte nahrané všechny požadované fotografie, kliknete na Dokončit

Tlačítko Dokončit - návrat na přehled vás vrátí na přehled všech vašich galerií, zatímco tlačítko Dokončit - zobrazit galerii zobrazí tuto aktuálně vloženou galerii.
URL : https://www.valka.cz/Zalozeni-nove-fotogalerie-t192726#555414 Verze : 2
Galerii pak naleznete bud na stránce https://galerie.valka.cz, nebo pod svým profilem a volbou Osobní galerie (viz první příspěvek v tomto tématu).

URL : https://www.valka.cz/Zalozeni-nove-fotogalerie-t192726#555415 Verze : 1
Pokud chceme doplnit fotky do již existující galerie, zvolíme následující postup.
  1. Hlavní menu naší stránky (samozřejmě musíte být přihlášeni), pod svým avatarem, volba Můj profil / https://www.valka.cz/autor/view
  2. Přejít na Osobní fotogalerie
  3. Najít si patřičnou galerii, u všech je tlačítko EDIT


Tím se dostaneme do editace galerie, kde je možné upravit nadpis galerie, popisku, název a popis jednotlivých obrázků a pomocí okna v horní části i vložit nové obrázky. Dále je možno zvolit "hlavní obrázek" galerie. Na konci stránky je pak tlačítko pro uložení změn.
URL : https://www.valka.cz/Zalozeni-nove-fotogalerie-t192726#746018 Verze : 0
pokud chceme vložit takto založenou fotogalerii do nějakého tématu, můžeme využít volbu VLOŽIT - Vložení fotogalerie v editoru. Tím se vyvolá okno, které bude chtít znát ID galerie. To zjistíme tak, že si galerii najdeme (pod svým profilem nebo na stránkach galerie.valka.cz pomocí filtrování v horní části stránky), otevřeme, odkaz bude vypadat nějak takto:

https://galerie.valka.cz/gallery/show/1403/2
resp. takto, pokud si zvolíme volbu EDIT
https://www.valka.cz/gallery/edit/1403

v obou případech nás zajímá to číslo 1403 (samozřejmě vaše číslo bude jiné), to je ono tajemné ID GALERIE. V případě, že si otevřeme galerii pro zobrazení je za lomítkem ještě naše osobní číslo, to je ona dvojka v prvním odkazu (moje ID). Ta nás nezajímá, zajímá nás jen to první číslo.

Stačí pak tedy zadat tuto hodnotu do menu pro vytvoření fotogalerie na stránce a v editoru uvidíte náhled (nelekejte se, že to nebude vypadat jako galerie ale jako sada velkých obrázků, neumím zatím přesvědčit editor, aby to zobrazoval správně tak, jak to bude finálně vypadat) a příspěvek uložte. Uvidíte například takovou krásnou fotogalerii: https://www.valka.cz/topic/view/268575


URL : https://www.valka.cz/Zalozeni-nove-fotogalerie-t192726#746022 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více