15.07.2016 - Odtajněna další část zprávy o 9/11

v USA byla odtajněna část zprávy týkající se teroristických útoků z 9. září 2001. Zprává konstatuje, ze vazby na oficiální místa Saudské Arábie se nepodařilo nezávisle potvrdit, což Saudská Arábie a kupodivu i ČTK a papouškové v našich médiích interpretují jako VYVRÁCENÍ podílu SA na těchto teroristických útocích. Přesto zpráva konstatuje, že 15 z 19 teroristů bylo ze Saudské Arábie a že někteří z nich měli vazby na vysoké představitele saudskoarabské vlády, včetně převodů peněz teroristům a setkaní jednoho ze zaměstnanců saudského ministerstva s dvěma teroristy v hotelu ve Virginii v září 2001. Dále konstatuje, že došlo setkání mezi důstojníkem saudské rozvědky a dvěma teroristy v San Diegu krátce po jejich příjezdu do Kalifornie. Další dva teroristé se pokusili pokusili dostat do kabiny letu z Phoenixu do Washingtonu v roce 1999 cestou na party na ambasádě Saudské Arábie. Další vazby pocházeji z materiálu nalezených v Pákistánu od saudských teroristů. Tito měli u sebe telefoní čísla na americkou firmu zašťitující rezidenci saudského prince, toho času ambasadora ve Washingtonu.


Zpráva zároveň konstatuje, že saudská vláda a řada jejich agentur byla infiltrována osobami spojenými s či sympatizujícími s teroristickou sítí Al-Kajdá.


Zbytek už je jen interpretace jednotlivých stran, od "potvrzených obav" po "vyvrácená tvrzení".


Zdroj : www.reuters.com
URL : https://www.valka.cz/15-07-2016-Odtajnena-dalsi-cast-zpravy-o-9-11-t192827#555633 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více