24.09.2016 - Exploze v centru Budapešti, 2 zranění policisté

V sobotu ve 22:30 hod. místního času došlo v přízemí obytného domu na křižovatce bulváru Tereza a ulice Király v centru Budapešti k mohutné explozi, při níž byli vážně zraněni 2 hlídkující policisté.
Podle serveru Nol.hu bylo v okolí nalezeno značné množství hřebíků, což naznačuje, že mohla vybuchnout bomba naplněna hřebíky. Tuto informaci však policie nepotvrdila.
www.novinky.cz
www.cbsnews.com
nol.hu
URL : https://www.valka.cz/24-09-2016-Exploze-v-centru-Budapesti-2-zraneni-policiste-t194368#559657 Verze : 0
Maďarská policie v neděli odpoledne uvedla, že explodovala podomácku vyrobená bomba podobná trubkové bombě a čin je vyšetřován jako pokus o mnohonásobnou vraždu. Není ale jasné, zda šlo o teroristický, nebo o kriminální čin.
V bezprostřední blízkosti místa výbuchu je noční klub, který v minulosti již terčem bombového útoku byl. Po něm následoval otevřený konflikt mezi dvěma zločineckými skupinami.
V médiích se objevil i názor, že výbuch podpoří tvrdý postoj maďarské vlády vůči migrantům.
zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/24-09-2016-Exploze-v-centru-Budapesti-2-zraneni-policiste-t194368#559712 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více