09.11.2016 - USA: Donald Trump zvítězil v prezidentských volbách

Donald Trump porazil bývalou první dámu USA Hillary Clintonovou ve všech klíčových státech, o nichž se předpokládalo, že rozhodnou. Po Floridě vyhrál v Ohiu, Severní Karolíně a nakonec i v Pensylvánii, uvedla agentura AP. Hranici 270 volitelů překročil poté, co televize CNN ohlásila jeho vítězství ve Wisconsinu.
www.novinky.cz
zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562237 Verze : 1
velmi prakticka analyza ze stranky NYT, jak se zmenily volicske preference (modra - demokrate, cervena - republikani), jak cely prumyslovy stred a sever(ovychod) volil Trumpa ...


www.nytimes.com?
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562245 Verze : 1
Reakce ze sveta:


Izrael: Netanjahu - Trump je opravdovy pritel Statu Izrael.
Iran: Rouhani - Americka volba prezidenta nemuze zvratit jadernou dohodu
Rusko: Putin vyjadril nadeji ve spolupraci s cilem vyvest rusko-americke vztahy z krize.
Madarsko: Orban - jake skvele novinky.
Nemecko: Ursula von der Leyenová - velky sok.
Jižní Korea: Jong Pjong-se doufa, ze USA budou nadale tlacit na Severni Koreu.


Zdroj: Washington Post, Idnes a dalsi bulvar
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562247 Verze : 1
Skupina odborníků v oblasti informačních technologií vyzvala Hillary Clintonovou, aby dala přezkoumat výsledky voleb. Podle nich mohlo dojít k manipulaci s elektronickými hlasy ve státech Wisconsin, Pensylvánie a Michigan ve prospěch republikánského kandidáta.


www.lidovky.cz

Neúspěšná prezidentská kandidátka americké Strany zelených Jill Steinová v pátek požádala o ruční přepočítání hlasů odevzdaných v nedávných prezidentských volbách ve státě Wisconsin. Steinová předtím oznámila, že získala od svých sympatizantů ve veřejné sbírce dostatek prostředků, aby mohla žádat o přepočítání hlasů nejen ve Wisconsinu, ale i v Pensylvánii. Nyní usiluje o shromáždění prostředků potřebných ke stejnému postupu i v Michiganu.
I stoupenci Clintonové zpochybňují výsledky a domnívají se, že ruční přepočítání hlasů vyloučí možný zásah hackerů a ukáže, jak to skutečně dopadlo. V týmu samotné Clintonové ale návrhy na přepočítání hlasů nemají podporu.
V obou státech dosáhl zvolený prezident Donald Trump těsného vítězství nad demokratickou kandidátkou Hillary Clintonovou.
Pokud by ovšem ve třech zmiňovaných státech s celkovým počtem 46 volitelů uspěla Clintonová, znamenalo by to pro ni i vítězství v celostátním měřítku. Nyní má Clintonová 232 volitelů a úspěch v Pensylvánii, Wisconsinu a Michiganu by znamenal, že překročí hranici 270 volitelů, což je minimum potřebné pro zisk prezidentského úřadu.


Zdroj: www.lidovky.cz
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#563167 Verze : 0

Diskuse

To jsem zvědav:


URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562239 Verze : 6
Jeden screen z ohlaseni vysledku (CNN) (sestimsmiř Very Happy)
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562240 Verze : 1
Pokud se nepletu, tak tohle uz jsou treti prezidentske volby, ktere Trump vyhral - vyhral v Simpsonech i v Southparku Smile .
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562244 Verze : 0
Snake: a v simpsonovejch uz asi pred deseti rokama ... Autor je proste vedma Very Happy
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562246 Verze : 1
a internet uz se taky slusne bavi


"Zeman je prostě génius. Nyní jsme za dobře jak s Ruskem a Čínou, ale zároveň i s USA. Zkrátka prognostik non plus ultra"
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562248 Verze : 1
Tak schválně, dostojí slibu a uzá za USA Jeruzalém jako hlavní město Izraele. Pokud ano, to bude prasklých žilek. Smile
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562250 Verze : 0
Volici Hillary Clintonove vysli do ulic v rade mist USA, aby protestovali proti demokraticky zvolenemu Donaldu Trumpovi. Plne tim obratili predvolebni retoriku, v niz napadali Trumpa z toho, ze nehodla uznat vysledky voleb a volebni system. Cituji z clanku


"Když oponuji s tím, že se volba odehrála demokraticky, dostává se mi několikrát stejné odpovědi - na tom nezáleží."


V ramci protestu dochazi i k poskozovani majetku a zharstvi ... Demokracie v plne sve krase.
Na vine je samozrejme i plytky projev na rozloucenou, ktery vcera Hillary prednesla, a ktery spise nez k usmireni a zhojeni ran rozdeleneho naroda a spolupraci pro dalsi ctyri leta vyzyval k "vire v to, ze se to jednou podari, a mozna drive, nez si myslime". Srovnani s nocnim projevem Donalda Trumpa je nasnade.



Zdroj: zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562280 Verze : 2
Francie roku 1815: "Netvor opustil Elbu." "Zlověstný Korsikán odplul do Francie." "Bonaparte přistál." "Generál Bonaparte obsadil Grenoble." "Napoleon vjel do Lyonu." "Včera byl císař radostně přijat ve Fontainebleau." "Jeho Čísařské Veličenstvo je dnes očekáváno v Tuileriích, věrná Paříž jásá".
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562285 Verze : 0
Very Happy


tohle me taky pobavilo hodne, pravda pravdouci Very Happy
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562287 Verze : 0
List The New York Times, který oficiálně podporoval demokratickou kandidátku, se netajil znechucením.
„Trump se svezl na vlně nečekaně silné podpory od bělošské pracující střední třídy, která přijala jeho populismus, přestože miliony žen, lidé z menšinové populace a další byli zděšení jeho rozdělujícím stylem politiky“


Zdroj: zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562301 Verze : 0
tak Hillary podporovala skoro vsechna hlavni media, ale rada z nich dokazala nastesti vcas vystrizlivet ... Obama a Hillary ale pokracuji v podpore protestujicich, cimz de facto neuznavaji vysledky voleb (pokud by to tak nebylo, tak by odsoudili prave probihajici nasilne protesty - nevim, proc protest proti Trumpovi znamena hazeni molotovych koktejlu na policii, opravdu nevim)
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562317 Verze : 0
Ďakovať môžu svojmu volebnému systému.... Clintonová za to, že nie je prezidentkou (aj keď napr. v SR by sa s Trumpom musela znova stretnúť v druhom kole), aj keď má viac hlasov od voličov a Trump za to, že bude zvolený za prezidenta, aj keď ho reálne volilo menej voličov. Možno bude výsledkom tohto súboja zmena spôsobu voľby prezidenta (aj keď je možné, že práve tento spôsob v skutočnosti vyhovuje obom hlavným stranám, pretože spoľahlivo likviduje možnosti voľby kandidátov ostatných strán a nezávislých kandidátov).
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562323 Verze : 0
Ten systém je tam především proto, že USA nejsou unitární stát, ale federace států s relativně velkou mírou autonomie. Systém elektorů zmenšuje možnost jednoduše převálcovat malé státy velkými a nutí kandidáty vést vyváženější kampaň. Je to prostě součást celkového systému brzd a protiváh. Každý, kdo do toho souboje, jde, dopředu ví, že popular vote je sice hezký ale není rozhodující. Je to sice pěkná "cena útěchy", ale to je asi tak všechno. Pravidla jsou předem daná. Ostatně otcové zakladatelé to vymysleli i jako pojistku proti populistům. A co jiné HRC nabídla než prázdné kecy a floskule. Žádné hmatatelné úspěchy za ta léta v politice, žádné propracované argumenty. Jsem žena, jsem na řadě a budou štědré dávky pro všechny, toť její kampaň v kostce. Takže to vlastně zafungovalo přesně tak, jak mělo. Smile


Média se sice snažila Trumpa ukazovat jako populistického sprosťáka, ale když se člověk podívá na jeho vystoupení, tak tam těch věcných návrhů zase tak málo nebylo. Bohužel mainstreamová média se raději věcným debatám vyhýbala (proč asi, že, HRC se nemá moc čím chlubit). Naštěstí v době youtube už zase není takový problém si názory kandidáta na řešení problémů najít. Třeba u katastrofálního stavu ministerstva pro záležitosti veteránů popsal jeho totální neefektivitu a zároveň uváděl návrhy na to, jak to udělat jinak. A to samé v řadě dalších případů. Tradiční média to ale totálně nezajímalo.
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562325 Verze : 3
V Kalifornii prý sílí hlasy pro odtržení od USA. Good luck, už dlouho jsem se tak nezasmál. Je to jeden z nejzadluženějších států unie, což plně koreluje s tím, že je to jeden z nejlevicovějších států. Jako samostatný stát by to byla brzy druhá Venezuela. Silicon Valley je sice plná liberálů s miliardovými konty a levicovými názory, ale ti své pohádkové zisky daní jinde a v zámoří mají také své vydělané miliardy uložené. Pokrytectví v akci. Smile Republikánský zbytek USA by se radoval. Odpadl by stát, který má nejvíc volitelů a republikán tam v podstatě nemá kvůli demografii šanci vyhrát.


Když už jsem v té Kalifornii. Spousta hollywoodských hvězd vyhrožovala přestěhováním do Kanady či jinam mimo USA. Tak schválně, kolil těch pokrytců opravdu odjede. Hlavně že jako demokrati respektujeme volbu někoho jiného, než jsme chtěli. A hlavně že s transparenty o lásce a toleranci nerozbíjíme policejní vozy, zastávky MHD a auta spoluobčanů, že. Skoro jak u nás. Demokracie podle mnohých funguje jen tehdy, když vyhraje ten náš správný kandidát. V opačném případě rychle na náměstí a metat hnůj pod transparenty o konci demokracie.
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562329 Verze : 1

Citace - Admin :

Na vine je samozrejme i plytky projev na rozloucenou, ktery vcera Hillary prednesla, a ktery spise nez k usmireni a zhojeni ran rozdeleneho naroda a spolupraci pro dalsi ctyri leta vyzyval k "vire v to, ze se to jednou podari, a mozna drive, nez si myslime". Srovnani s nocnim projevem Donalda Trumpa je nasnade.



I mě docela překvapilo, jak pozitivní projev to byl. Poděkoval protikandidátce, vyzval ke spolupráci a vzájemnému respektu. Takhle vstřícného ho asi nikdo nečekal. I dosavadní kroky a prohlášení po různých setkáních jsou docela poklidná a vstřícná. Ostatně trhy po jeho volbě a projevu rostou. Money talks. Smile
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562331 Verze : 0
Presne tak, zejmena to "zenstvi" je naprosto zoufala volebni strategie, podivejte se, jak demokrate ted placou pro to, aby kandidovala Michelle Obama ... boze dobry PROC? Co pro tu partaj udelala, co pro lidi udelala? proc by mela kandidovat? Jen proto, ze je zena? Prijde mi, ze tam se uz uplne posrali, s prominutim. Pote, co dokazali dostat na trun cernocha tam ted tlaci zenu, pak bude vozickar a nakonec lesba. Jdete mi s tim do haje ... Prezident ma byt sefem zeme, ne reprezentativnim zviratkem, co vsechno se dokaze do Bileho domu dostat.


Jinak kandidatu, kteri prohrali navzdory popular vote bylo v historii vice, proste tak to je, sestimsmiř ... jenze Obama a Hillary ted delaji vse proto, aby se s tim nesmirili ani oni, ani pulka naroda (pravda, decka, zhuleni levicovy intelektualove z Berkley a podobne, ale porad americani ...).


Ad obraz medii, staci se podivat jak o jeho prvnich krocich referuje i ta proti-nemu-zaujata-CNN, a jak treba idnes nebo CT a dalsi bulvarni media u nas. Proste musi se strasit, strasit, strasit. Pridal se k tomu buzerant z Evropskych hodnot a par dalsich, a uz to jede na plny obratky, vypada to, ze mame Putina za dverma a tak dale ... A porad jim nedochazi, ze presne tohle Killary ty volby prohralo, ta desiva snaha neustale vyhrozovat, ohrozovat, demoralizovat. Lide chteji verit. A jestli se 56% volicu obava Trumpa v Bilem dome, je to ciste zasluha techto slozek.
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562332 Verze : 0
ano, narust toho "klesajiciho" industrial indexu dow jones je toho krasnou ukazkou. jo, padly futures, takova ta sazka na to, ze jednou nekdy neco nejak bude, ale to je tak jako vsechno. Index jako takovy roste vesele dal, za volby Obamy se propadl o 5.8% ... I to o necem svedci. Myslim ze klicova byla i slova republikanskeho mluvciho Snemovny, ktery prohlasil, ze Donald Trump bude vladnout spolu se SJEDNOCENOU republikanskou stranou. Zatimco Bernie Sanders prohlasil, ze k tomu, co se stalo a jam demograti projeli volby, nemuze rict nic slusneho. A ma pravdu. Myslenkove jsou si totiz s Trumpem dost blizci, co jsem tak sledoval analyzy jejich navrhu reseni, a pokud by kandidoval on, vyhral by. Ale volby nemaji reparat, DRC se ted muze jen snazit ocistit konecne od dedictvi Clinton family, klientelismu, vazby na korporace a co hur, nepratele USA a teroristicke staty, a zacit zase fungovat jako poctiva progresivni strana.
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562333 Verze : 1
Tak, tak. Je černá, je to manželka Obamy a je žena. Co víc si přát?


Nějak nepochopili, že spousta Američanů neměla problém zvolit člověka, který občas rychleji mluví než myslí a občas je u toho vulgární a neomalený. Taková je velká část populace, pokud je doma nebo mezi kamarády. Oni s ním sice v mnoha věcech nesouhlasili, ale věřili tomu, že si skutečně myslí to, co říká. Že to nejsou předem vybrané a načančané floskule od poradců. Nezaměstnaní oceláři z Rust Beltu nejsou zvědaví na politicky korektní umělé kecy. Kačer jim prostě vyhovoval více. Přijel za nimi, řekl, že bude zase práce a Amerika bude zase velká. Sdělil jim vizi, která jim vyhovala a dal jim naději, že za ní půjde vší svou energií. HRC jim slibovala, že zavře doly a bude lepší klima. Pak se divila, že ztratila Západní Virginii plnou zavřených dolů...


Spoustě Amíků už se asi začlo zajídat, že se většina energie věnovala tomu, jestli smí mí baseballové týmy ve znaku indiána nebo na věci jako byl boj o záchodky (jestli smí transgender a jiné skupiny) chodit na pánské, dámské, univerzální nebo jaké. Jestli se mají dávat na uverzitách dámské tampony jen na dámské záchodky nebo i na pánské. Kvůli rovnosti. Těm padesátníkům, co jsou bez práce nebo dělají práce na poloviční úvazek, které jsou normálně určené pro studenty na brigádě, je tohle u prdele. Oni chtějí slyšet, jak zvednout ekonomiku, ne jak zajistit totálně rovná práva každé jednotlivé menšině a jak zajistit, aby se kdejaká menšině necítila pořád něčím dotčená (respektive jejich profi aktivisti). Ona i ta většina chce občas slyšet, že za ní někdo bude kopat...
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562334 Verze : 0
Máš recht. DJT vyzval Sanderse a jeho lidi ke spolupráci, ten to neodmítl, pokud to nebude úplně proti jeho návrhům. Oni v té sociální oblasti mají leccos společného v programech. Ostatně konzervativní pravice tradičně zaváděla sociální programy (ale v rozumné míře). Třeba v Rak-Uh. zavedli konzervativci ve vládě jako úplně první podobné věci. DJT leccos nastínil v programu pro zvelebení tzv. inner cities.


Tak nevím, kdo je ten "divider". Smile Haló, HRC? Smile
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562335 Verze : 1
v podstate je mi jedno kto vládne v USA a aký dlhý plot postaví okolo Mexika Very Happy Trump ale iba naplnú hubu povedal čo si normálny človek myslí. a dúfam že dodrží svoje slovo ohladom sankcií pre štáty v NATO ktoré nedodržiavajú dohodnuté 2% na obranu. to bude zase kvikotu - zlá, zlá, velmi zlá amerika Laughing
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562337 Verze : 1

Citace - RoBoT :

Tak, tak. Je černá, je to manželka Obamy a je žena. Co víc si přát?



aby byla lesba, na vozicku?


jinak presne jak rikas, NORMALNI clovek, a to i tady u nas, ti povi co, kdyz se bavis o uprchlicich, praci, gay pride nebo dalsim skvelem napadu sabatove nebo dienstbiera? ze asi zblaznili. Ze lidi jako Kocab by radsi uz nemeli nic rikat, a uz vubec ne nahlas a nekde do medii. Ze v novinach resej kraviny a nikoho to nezajima. Ze je nebavi, kdyz je nekdo oznacuje za hlupaky, jenom proto, ze voli to a to. Necht si nikdo na nic nehraje, devadesat devet procent populace se bude vzdy primarne starat, jestli dokaze zaopatrit sebe, rodinu, jestli maji co jist, co za praci atd. Logicky, ti kteri jsou prijemci penez od statu budou lobovat za to, aby to tak zustalo. Ti, kteri se zivi rukama, taktez. To z nich nedela hlupaky nebo menecenne hlasy, jejich hlas je stejny. To je princip demokracie. Muzeme uvazovat o tom, jaka forma je pro lidstvo ci narod vhodnejsi, ale o tom se prou ekonomove od pocatku sveta a ekonomicke vedy, a nikdo nema jasny navod. Kazdopadne je patrne, ze nemuzeme donekonecna jet v tom dekadentnim vecirku, aniz by se to nekde neprojevilo. A nakonec ti, kteri jsou oznacovani za hlupaky, se vraci k racionalnim zasadam normalniho zivota. A to je dobre!


Viz jeden prelozeny komentar z facebooku:


Citace :


Vážení demokraté a liberálové,


Všiml jsem si, že nejste schopni přijmout skutečnost, že váš kandidát prohrál. Zdá se, že postujete ještě více nenávistné věci než kdy dřív - o nás, kteří jsme hlasovali pro Trumpa.
Jak se to stalo, ptáte se.


Vy jste vytvořili "nás", když jste napadali naši svobodu projevu.
Vytvořili jste "nás", když jste napadali naše právo nosit zbraně.
Vytvořili jste "nás", když jste napadali naši křesťanskou víru.
Vytvořili jste "nás", když jste nás neustále označovali za rasisty.
Vytvořili jste "nás", když jste nás neustále označovali za xenofoby.
Vytvořili jste "nás", když jste tvrdili, at hlasujeme jako vy nebo ať se ztratíme.


Vytvořili jste "nás", když jste nás nutili kupovat zdravotní péči a pak nás finančně penalizovali, když jsme to nechtěli.
Vytvořili jste "nás", když jste napadali naši vlajku.
Vytvořili jste "nás", když jste zaměňovali práva žen za feminismus.


Vytvořili jste "nás", když jste změkčovali naše muže.
Vytvořili jste "nás´, když jste změkčovali naše děti.
Vytvořili jste "nás", když jste napadali a zesměšňovali náš způsob života.
Vytvořili jste "nás", když jste nechali, aby se vládní progresivní reformy vymkly kontrole.


Tak jsme vznikli "my" - mlčící většina.
A máme toho dost a promluvili jsme.
A nebylo to kulkami, ale hlasovacími lístky.



A presne jak pise Wade, ted bude kvikot. Kvici ti, kteri se spolehali na to, ze nas Amerika ochrani, zadarmo, jen proto, ze nenavidi Rusko. Hm, ne. Co na to asi taticek Havel a jeho suita, ktera rozpustila vojensky prumysl u nas, hm? Minule i soucasne vlady, kde obrane sefuje herec a ktere nechali zemrit hrdou a dobre vycvicenou armadu? Zeptejte se tech byvalych vojaku, ceho se jim dostalo za "pocty", kdyz byli schopni a ochotni nasadit zivot za obranu nasi zeme, at uz ji sefoval kdokoliv? To oni nesli svuj zivot na spalek, a jak se jim tato zeme odvdecila? Vsichni zname pribeh pilotu z RAF, ale kurva vzdyt to samy se deje vojakum z pred roku 89, ale i po nem, klukum co se vratili z Afghanu, Iraku ... Kdyz chci pustit detem nejakou vojenskou prehlidku, abych jim mohl popsat, jak takove veci funguji a co treba vojaci nosi, kolik jich najdu z Cech? Nada, nula, nic. Nic takoveho nemame, nemame hrdost, nemame armadu, nemame nic. Jsme oslici, kteri makaji pro Nemecko v ramci jeho noveho drang nach osten, akorat ze ted to ma zkratku EU.


A ty tak zvane elity nas presvedcuji, ze tak je to v poradku. Kdyz vas nekdo v minulosti urazil, vzali jste klacek / kopi / luk / palcat / mec / pusku / revolver / jadernou bombu a proste jste mu ji flakli. Ted nam tvrdi, ze to neni spravne, ze se musime domlouvat a soudit. Oukej, staci pockat deset, patnact let, az probehne soud, a mozna se dockame satisfakce. Nebo taky ne ... ale je to humanni a lidske.


Takova doba jednoznacne dava rust lidem jako je Trump, LePen, Wilders a ja nevim kdo dalsi. Lidem, kteri rikaji, co si lide mysli. Elitou jsou oznacovani za populisty, protoze rikaji, co si lide mysli. Elita nechape vetsinovy volebni system a princip demokracie. Vic se k tomu neda ric.t
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562339 Verze : 0
on ten kvikot je způsoben také tím, že díky Trumpovi dojde ke změně penězovodů
ohrožen je např. velmi lukrativní solární a větrníkový byznys - pokud tedy bude mít Trump sílu odstoupit od pařížské klimatické dohody z prosince 2015, což byl jeden z jeho předvolebních slibů
a podobných ekonomických dopadů bude mít Trumpova vláda určitě víc než dost - předpokládám (a doufám) že to bude platit i pro státní podporu nejrůznějších "neziskovek" šířících za peníze amerických daňových poplatníků neomarxismus a politickou korektnost po celé planetě
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562341 Verze : 3
jen pro zajimavost, jak trhy rychle obratily ...


Situace na trzích se obrátila, burzovní indexy jsou na maximech, trhy věří Trumpovým slibům o investicích
byznys.ihned.cz


Citace :

Wall Street nakonec vyhodnotila nečekané Trumpovo vítězství pro sebe jako příznivé. Trump plánuje zvýšené investice do infrastruktury a posílení výdajů na obranu, finančnímu sektoru vyhovují naděje na zmírnění regulace, farmaceutický sektor se přestal bát zásahů Clintonové do cen léků a čeká se rovněž zvýšení investic do těžby ropy a plynu, kterou Trump slibuje podpořit.



GJ: samozrejme, tech se to bude tykat verim take Smile to teprve bude masakr ... fakt jsem zvedavej, jak se budou ted resit vztahy v ramci Blizkeho vychodu, s Izraelem na jedne strane a Saudy na druhe ... vyvoz demogracie, jak ho zname, rekl bych skoncil, a neda se nez dodat, Diky Bohu!
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562343 Verze : 2
Elita (z latinského eligere = vybírat, vyvolit) je společenskovědní termín, označující kategorie osob, které v určitém systému či subsystému zaujímají vedoucí nebo jinou významnou úlohu, a to díky svým individuálním vlastnostem, profesionálním kvalitám či sociálnímu postavení.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Elita


Elitářství je názor, který považuje některé skupiny lidí za elity. Díky jejich schopnostem, bohatství, speciálnímu tréninku nebo dalším vlastnostem je upřednostňuje před ostatními, což může být diskriminace. Také říká, že by jejich názor měl být brán vážněji a mají lepší schopnost vládnout. Elitářství může také nést méně racionální a arogantní smysl pro ty, jež touží po majetku, lepším společenském postavení, uznání apod. Díky častému používání negativního významu, byl vytěsněn původní a zbyl pouze pejorativní význam přehlížení „neelitních“, obyčejných lidí a arogance. V politickém a společenském smyslu jsou elity viděny jako osoby zastávající zvláštní autoritativní pozice či privilegia, vzdálená od většiny lidí, kteří nedosahují jejich kvalit.
cs.wikipedia.org
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562345 Verze : 0
jinak jeste k tem koloniim, tady je to krasne recene:


zpravy.e15.cz


Citace :

Z obsáhlé analýzy dat zpracované vládními experty plyne, že odliv výnosů firem z České republiky a ze zemí střední a východní Evropy od roku 2005 převyšuje příliv nových zahraničních investic a reinvestic.



Citace :

Odliv kapitálu z České republiky je větší než součet přílivu investic a peněz z kohezních fondů EU. V mezinárodním srovnání má podle vládní studie Česko třetí nejvyšší deficit výnosů v poměru k HDP, a to 7,7 procenta.



jestli toto neznamena byt neci kolonii, tak tedy nevim ...
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562353 Verze : 0
K tomu argumentu o výhře na hlasy na straně HRC.


Ona to může a nemusí být pravda. A nejspíše není.
Lidé mohou hlasovat třemi způsoby. Ve volební den osobně. Již několik dní či týdnů před volbami předčasně (v různých státech různá pravidla). A nebo v nepřítomnosti poštou (absentee ballots). To všechno jsou "casted" hlasy. Důležité je zde to, že v den voleb se nejprve sečtou všechny hlasy odevzdané ve volební den a hlasy odevzdané předčasně. Zbývají hlasy zaslané poštou. S těmi se nakládá různě. V některých státech se také otevřou a přičtou automaticky. Tedy projeví se a jsou "counted".


Ve většině států ale tyto obálky ani neotevírají, pokud je rozdíl mezi hlasy obou kandidátů tak velký, že by tyto hlasy nemohly zvrátit výsledek. Byla by to jen formalita a ztráta času. Takže se tyto hlasy většinou neřeší. Jsou sice casted, ale ne counted.


Hlasy poštou zasílají studenti vysokých škol, vojáci nasazení mimo bydliště a obchodníci atp. Zkrátka ti, co jsou 8. listopadu mimo svůj stát. Historicky se poměr pohybuje 67-33 pct ve prospěch republikánů. Takže je velká pravděpodobnost (takřka hraničící s jistotou), že kdyby všechny casted lístky byly otevřeny a staly se counted, že by Trump vyhrál jednoznačně i popular vote. Ostatně letos to bylo předběžně 59,9 milionů x 59,7 milionům. Přičemž třeba v Kalifornii to bylo 5,4 milionů x 2,9 milionu. I milion hlasů zaslaných poštou by se stejně neotevíral. A kdyby DJT dostal 0,7 mega a HRC 0,3 mega, tak by se celkový součet celkem otočil. Smile BTW: v roce 2000 bylo těchto absentee ballots dvě mega jen v samotné Kalifornii.


Takže nářky kdysi Al Gora a nyní HRC nad tím, že jakože vyhráli, ale ten ošklivý systém volitelů jim vyfoukl vítězství, jsou na hodně tenkém ledě. Ale média to budou jistě omílat stále dokola.



Podrobněji viz zde
www.americanthinker.com
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562367 Verze : 2
Smile
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562368 Verze : 0
And they must know ...
Smiling Army Smiling Army Smiling Army
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562369 Verze : 0
K Robotove analyze, kdo dostal vic hlasu - je tady navic jeste dalsi aspekt, totiz ze volici hlasuji podle volebniho systemu - toho, jak ocekavaji, ze jejich hlas bude hrat roli. V USA volic vi, ze pokud je demokrat ve vyslovene republikanskem state (nebo naopak), tak je nemozne, aby vysledek zvratil. Tuhle naladu navic podporuji media prezentovanim predvolebnich prognoz (ktere jak se ukazuje v posledni dobe strani svoji oblibene strane).
Tohle rozhodovani deformuje celkovy pocet odevzdanych hlasu. Ted by se dal vymyslet model (a dostat za to pekne PhD z politologie nebo sociologie), ktery by se pokusil hlasy prepocitat na situaci, kdy by treba volitele byly rozdeleni nejak pomerne. Se nad tim snad zamyslim, titul za vymysly se hodi vzdycky Smile.
Pro uvedeni do reality dneska - pokud se nekomu nelibi vetsinovy system volitelu (dnes "demokrate" v USA), tak se muze podivat na vysledek brexitu z pohledu treba Skotska. V Britanii byl vysledek ciste souctem hlasu a taky se ideologicky stejna skupina lidi divi tak, ze uz by se vic divit nemohla Smile
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562386 Verze : 0
Robot: ad Silicon Valley, jako clovek z IT bych k obecne prezentaci neco podotknul. Za prve v IT vetsina lidi v SV nejsou na pomery oboru moc bohati. Je prezentovana jenom smetanka. Je to proto, ze oni totiz start upy casto krachuji a obecne az na vyjimky prace v start upu (ktery neni zazrak jako treba Google) znamena prumerne mensi prijem. Vice vydelava treba IT pro banky. Typicky klidne 2x tolik. Ale radu lidi to vic bavi.
Mimochodem typickym cilem dnesniho start upu uz neni udelat neco mega super (styl Google, Facebook, Skype nebo treba Tesla, jakkoli to nejsou treba nejlepsi priklady, ale penez vydelaly dost). Cilem je umet odprezentovat svuj start-up tak, aby prislo hodne penez od investoru. Protoze tak je daleko vetsi sance skutecne vydelat realne penize. Mit genialni napad a jeste z neho udelat za 10 let firmu za miliardy dolaru je mnohem, mnohem mene pravdepodobny vysledek prace. A i lidi z IT v SV musi z neceho zit.


Druhy aspekt - v SV jako vsude v IT vetsina nema zadny skutecny politicky nazor ve smyslu demokrate vs republikani (specialne ze by se jim mohla libit naprosto neduveryhodna HRC). IT lidi jsou casto trochu binarni autisti, jejich orientace v beznem zivote je proste trochu jina. cekal bych, ze kdyztak budou treba volit v USA toho libertariana, co nevi, co je Aleppo nebo kdo vede KLDR (skvela kvalifikace na prezidenta, za posledni rok ani jednou nevidel zpravy Smile i kdyz mozna je to snad i lepsi Smile ) nebo tu "zelenou" Jill cosi nebo kdo to byl.


Dalsi stripek - v SV taky novinari treba zastavi nejakeho aktivistu z dovozu (to jsou ti, co hazeji kameny na autobusy Google, protoze uz ani ten neni dost "I hate free"), kteri radostne delaji rozhovor a pritom z IT vubec nejsou Smile .
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562387 Verze : 0
američtí občané si prostě zvolili špatně, video o míromulovných podporovatelích HDRC a agresivních hloupém bělochovi (bělošce) podporujícím toho podlého kačera to dokazuje ...





URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562428 Verze : 2
Vážení,
dovoluji si předložit jeden z Trumpových předvolebních projevů, který byl zavěšen na You Tube 2. listopadu 2016.
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#562914 Verze : 0
ad prepocet hlasu, tyhle "odborniky" bych hrozne rad videl ... esliva oni to nebudou odbornici demokratu, ze ano. Nebo rusti hackeri? a kolik je to fotbalovych stadionu nebo fabii? Very Happy Very Happy Very Happy je to samozrejme nesmysl, museli by potom spocitat i ty vyse zminene korespondencni hlasy atd, a to je pandorina skrinka. Hlavne, ze jeste pred volbami porad ryli do Trumpa, ze nechce uznat vysledky voleb atd, a jediny kdo kolem toho siri takovou hysterii jsou nyni demokrati ... takova americka kavarna ...
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#563170 Verze : 0
Za povšimnutí stojí, že tyhle aktivity vyvíjejí stoupenci Clintonové, ona samotná stojí mimo.
Působí to na mne dojmem, jako by se tetce tak trochu ulevilo, že už to má za sebou.
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#563171 Verze : 1
dle meho je spis v pozadi, aby to nevypadalo, ze se dere k moci, ale organizuje to samozrejme ona (a strycek Obama)
URL : https://www.valka.cz/09-11-2016-USA-Donald-Trump-zvitezil-v-prezidentskych-volbach-t195265#563174 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více