22.11.2016 - Rusko: TASS zverejnil video prvého letu polárnej verzie Mi-8MTŠ-VA

Ruská tlačová agentúra TASS zverejnila na svojej stránke video prvého letu polárnej verzie Mi-8MTŠ-VA, dodanej výrobcom námornému letectvu RF.


Ako povedal zástupca veliteľa leteckej základne námorného letectva č. 7060 Alexej Nikolajčuk, tento stroj bude slúžiť na základni na Kamčatke. Doplní tam letecký park pozostávajúci z vrtulníkov Mi-8 starších verzíí.


Vrtulník Mi-8MTŠ-VA má viacero osobitých konštrukčných riešení, uľahčujúcich jeho pôsobenie v drsných klimatických podmienkach. Ide napr. o systém autonómneho spúšťania motorov nehangárovaného stroja pri teplotách do -60°C, špeciálnu izoláciu nákladného priestoru, systém vyhrievania a vykurovania ako i nové letovo-navigačné prístroje umožňujúce automatický let po predvolenej letovej trase. Dolet s prídavnými nádržami pohonných hmôt prevyšuje 1.400 km, vytrvalosť je cca 8 hodín.


Podľa tlačového oddelenia holdingu Vertoljoty Rossiji (Вертолеты России), bude ministerstvu obrany Ruskej federácie v rokoch 2016-2017 dodaných päť vrtuľníkov tohto typu.


http://tass.ru/armiya-i-opk/3312560
http://tass.ru/armiya-i-opk/3803408

URL : https://www.valka.cz/22-11-2016-Rusko-TASS-zverejnil-video-prveho-letu-polarnej-verzie-Mi-8MTS-VA-t195560#562986 Verze : 6
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více