11.12.2016 - Turecko: teroristický útok v Istanbulu, 38 mrtvých a nejméně 160 zraněných

Nejméně 38 obětí na životech si vyžádal útok sebevražedného atentátníka v Instanbulu. Dalších více než 160 lidí bylo zraněno.
Útok se odehrál u stadionu fotbalového klubu Besiktas Istanbul a byl namířen proti autobusu turecké zásahové policejní jednotky, která během zápasu zajišťovala pořádek. Po zápase explodovala bomba umístěná v automobilu. Necelou minutu poté se odpálil sebevražedný atentátník.
Policie v souvislosti s útokem zadržela deset lidí.


www.novinky.cz
zpravy.idnes.cz
www.telegraph.co.uk
edition.cnn.com
URL : https://www.valka.cz/11-12-2016-Turecko-teroristicky-utok-v-Istanbulu-38-mrtvych-a-nejmene-160-zranenych-t195876#563740 Verze : 3
K sobotním útokům se přihlásila radikální skupina Sokoli osvobození Kurdistánu (TAK), která má vazby na Stranu kurdských pracujících (PKK).
Turecká policie v pondělí po celé zemi pozatýkala na 235 lidí kvůli podezření z podpory terorismu a z vazeb na kurdské separatisty.
Jen v Istanbulu a Ankaře bylo zatčeno 37 členů opoziční Lidové demokratické strany (HDP). Mezi zadrženými jsou i šéfové regionálních poboček HDP a starostové za tuto parlamentní stranu. Všichni byli zadrženi kvůli podezření z vazeb na Stranu kurdských pracujících (PKK), která v zemi bojuje za autonomní Kurdistán.


Zdroj: www.lidovky.cz
URL : https://www.valka.cz/11-12-2016-Turecko-teroristicky-utok-v-Istanbulu-38-mrtvych-a-nejmene-160-zranenych-t195876#563775 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více