11.12.2016 - Egypt: teroristický útok v Káhiře, 22 mrtvých

Nejméně 22 mrtvých si dnes vyžádal bombový útok na koptskou katedrálu svatého Marka v Káhiře, která je hlavním svatostánkem koptské ortodoxní církve v Egyptě. Je zároveň i sídlem duchovního vůdce koptů patriarchy Tavadrose II. Dalších 35 osob výbuch zranil. K atentátu se zatím nikdo nepřihlásil.
www.lidovky.cz
egyptianstreets.com
www.reuters.com
URL : https://www.valka.cz/11-12-2016-Egypt-teroristicky-utok-v-Kahire-22-mrtvych-t195877#563741 Verze : 0
Egyptské ministerstvo vnitra obvinilo z přípravy a financování nedělního atentátu, který si v Káhiře vyžádal kromě sebevražedného útočníka 24 mrtvých, zakázané Muslimské bratrstvo svrženého prezidenta Muhammada Mursího.
Podle prohlášení ministerstva byl atentátníkem 22letý Egypťan Mahmúd Šafík Muhammad Mustafa. Mladý radikál byl zatčen v Egyptě v roce 2014, když zajišťoval bezpečnost konvojů Muslimského bratrstva, a nakonec propuštěn.
K teroristickému činu proti křesťanskému kostelu se dosud nikdo nepřihlásil a Muslimské bratrstvo účast na atentátu popřelo. Komentáře dosud spojovaly útok především s Islámským státem.
www.lidovky.cz
URL : https://www.valka.cz/11-12-2016-Egypt-teroristicky-utok-v-Kahire-22-mrtvych-t195877#563776 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více