29.12.2016 - USA vypověděly 35 ruských diplomatů

Končící Obamova administrativa ve čtvrtek vypověděla 35 ruských diplomatů, údajných "zpravodajských operativců". Dále vyhlásila sankce proti ruským zpravodajským službám GRU a FSB a jmenovitě proti šesti osobám včetně náčelníka GRU generálporučíka Korobova.
Jedná o odvetu za údajné ruské vměšování do amerických prezidentských voleb. Americké zpravodajské služby jsou přesvědčeny, že Moskva chtěla pomoci k vítězství Donaldu Trumpovi.
www.seznam.cz
rbth.com
www.telegraph.co.uk
URL : https://www.valka.cz/29-12-2016-USA-vypovedely-35-ruskych-diplomatu-t196197#564634 Verze : 0
Rusove kontrovali uzavrenim anglicko-americke skoly v Moskve a vyjadrili se tak, ze americka administrativa je "lame" a vyckaji nastupu Donalda Trumpa, nez budou resit dalsi odvetne kroky, ktere dle jejich mineni pouze dale poskodi americko-ruske vztahy. Donald Trump se vyjadril, ze se setka s sefy vyzvednych sluzeb, aby zjistil, jake dukazy maji v cele veci k dispozici.
URL : https://www.valka.cz/29-12-2016-USA-vypovedely-35-ruskych-diplomatu-t196197#564635 Verze : 0
Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v reakci na protiruské sankce USA navrhl vyhoštění 35 amerických diplomatů. Stanice CNN s odvoláním na americké činitele uvedla, že ruské úřady také nařídily zavřít Angloamerickou školu v Moskvě, kterou kromě dětí zaměstnanců americké, britské a kanadské ambasády navštěvují i další anglicky hovořící cizinci.
Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová však zprávu označila za nepravdivou. „Je to lež. Bílý dům je očividně šílený a přichází se sankcemi proti vlastním dětem,“ napsala Zacharovová na Facebooku.


zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/29-12-2016-USA-vypovedely-35-ruskych-diplomatu-t196197#564645 Verze : 0
Rusko v reakci na protiruské sankce USA nevyhostí americké diplomaty, uvedl prezident Vladimir Putin. Ministr zahraničí Sergej Lavrov mu přitom navrhoval vyhoštění 35 diplomatů. Součástí jeho návrhu bylo rovněž uzavření dači na moskevském předměstí Sjerebrjanyj Bor a skladu v ulici Dorožnaja, které využívá personál americké ambasády.
„Nebudeme americkým diplomatům působit problémy. Nebudeme nikoho posílat pryč. Nezakážeme jejich rodinám a dětem slavit novoroční svátky na jejich oblíbených místech,“ prohlásil Putin. Děti amerických diplomatů navíc pozval do Kremlu, aby si tam prohlédly vánoční stromek a oslavily Nový rok.
zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/29-12-2016-USA-vypovedely-35-ruskych-diplomatu-t196197#564647 Verze : 0

Diskuse

Statement by the President of Russia


December 30, 2016 15:15


We regard the recent unfriendly steps taken by the outgoing US administration as provocative and aimed at further weakening the Russia-US relationship. This runs contrary to the fundamental interests of both the Russian and American people. Considering the global security responsibilities of Russia and the United States, this is also damaging to international relations as a whole.


As it proceeds from international practice, Russia has reasons to respond in kind. Although we have the right to retaliate, we will not resort to irresponsible ‘kitchen’ diplomacy but will plan our further steps to restore Russian-US relations based on the policies of the Trump Administration.


The diplomats who are returning to Russia will spend the New Year’s holidays with their families and friends. We will not create any problems for US diplomats. We will not expel anyone. We will not prevent their families and children from using their traditional leisure sites during the New Year’s holidays. Moreover, I invite all children of US diplomats accredited in Russia to the New Year and Christmas children’s parties in the Kremlin.


It is regrettable that the Obama Administration is ending its term in this manner. Nevertheless, I offer my New Year greetings to President Obama and his family.


My season’s greetings also to President-elect Donald Trump and the American people.


I wish all of you happiness and prosperity.




Myslím, že Putin vyhrál další kolo... a Obama je opět za pitomce...
URL : https://www.valka.cz/29-12-2016-USA-vypovedely-35-ruskych-diplomatu-t196197#564652 Verze : 0
jo jo, ukazal tim pouze dalsi a dalsi neschopnosti sve administrativy (a jestli je Rusko opravdu takovy borec, ze dokazalo falsovat americke a brexiti volby, tak ty komentare o "spanelske" ekonomice se zjevne nezakladaji na pravde Very Happy)
URL : https://www.valka.cz/29-12-2016-USA-vypovedely-35-ruskych-diplomatu-t196197#564653 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více