08.05.2017 - Lenka Šmerdová povýšena do generálské hodnosti

Historicky první ženou povýšenou do hodnosti generála se dnes stala dvaapadesátiletá Lenka Šmerdová. Prezident Miloš Zeman dále povýšil do hodnosti brigádního generála zástupce velitele vzdušných sil Petra Hromka, ředitele Agentury komunikačních a informačních systémů Františka Ridzáka a zástupce velitele Pozemních sil Ivo Střechu.


Vyšší hodnosti získala i čtveřice veteránů z druhé světové války. Dosavadní brigádní generál Emil Boček se stal generálmajorem. Plukovníci Pavel Vranský, Václav Kuchynka a Miroslav Antonín Liškutín povýšili na brigádní generály.

Do hodnosti brigádních generálů bylo v pondělí povýšeno pět vysokých funkcionářů policie, hasičského sboru a celní správy. Jsou jimi náměstek policejního prezidenta Petr Petřík, ředitel pražské policie Miloš Trojánek, generální ředitel Generálního ředitelství cel Milan Poulíček, náměstek generálního ředitele hasičů Josef Slavík a ředitel plzeňských hasičů František Pavlas.


www.lidovky.cz
zpravy.idnes.cz
www.seznam.cz
URL : https://www.valka.cz/08-05-2017-Lenka-Smerdova-povysena-do-generalske-hodnosti-t200217#573417 Verze : 6
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více