31.05.2017 - US Navy převzalo novou letadlovou loď USS Gerald R. Ford

Americké námořnictvo 31. května 2017 převzalo ve virginském Newport News od výrobce letadlovou loď USS Gerald R. Ford (CVN-78), která je vedoucí lodí své třídy. Nová třída letadlových lodí přináší větší palubu, schopnost pojmout více letadel, více munice a paliva a lepší systém pro zajištění vzletu a přistání letounů. Loď díky tomu dokáže zajistit třetinový nárůst v počtu vzletů za danou jednotku času oproti předchozí třídě. Je schopna také generovat třikrát více elektrické energie než lodě třídy Nimitz. K uvedení do služby by mělo dojít během léta, pokud loď úspěšně projde řadou dalších testů.


Více info:
www.navy.mil
31.05.2017 - US Navy převzalo novou letadlovou loď USS Gerald R. Ford - Zdroj/Source: http://www.navy.mil/submit/display.asp?story_id=100797

Zdroj/Source: www.navy.mil
URL : https://www.valka.cz/31-05-2017-US-Navy-prevzalo-novou-letadlovou-lod-USS-Gerald-R-Ford-t201920#576806 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více