Crimson Tide (Krvavý příliv)

Diskuse

špičkový triller z paluby atomové ponorky Alabama.
"V Rusku je bordel..." zahajuje G. Hackman v roli velitele ponorky svou řeč při nástupu její posádky za poplachu v noci a pravém dešti. A věříte mu každé slovo, stejně tak jako jeho protihráči D. Wadhingtonovi v roli jeho narychlosehnaného zástupce.
Oba mají pravdu a oba se zároveň mýlí... jak na závěr konstatuje vyšetřovací komise námořnictva, v akcemi nabitém ději na sevřeném prostoru útočného plavidla. Kdo dá povel k odpálení raket a kdo ustoupí a jak a kdy...skvělé herecké výkony v obou hlavních i ve všech vedlejších rolích. Selhání techniky i lidí na pozadí utoku ruské útočné ponorky Akula.
Lidský rozměr, pochyby a rozhodování v kritické situaci - kontra disciplína a logika stokrát procvičovaného drilu. "Barevná" kontra "bílá" Amerika.
Situace, které se stále ještě mohou přihodit...
Vynikající film a kupodivu i velmi dobrý český dabing.
URL : https://www.valka.cz/Crimson-Tide-Krvavy-priliv-t20292#76342 Verze : 0
Film som videl nedávno v televízii a bol som fakt zvedavý na Denzela Washingtona, no bol som mierne sklamaný. Nie, že by to bol zlý film, ale videl som s ním aj lepšie filmy a navyše väčšina týchto ponorkových filmov je na jedno kopyto - tento konkrétne by som prirovnal ku K-19: The Widowmaker.
URL : https://www.valka.cz/Crimson-Tide-Krvavy-priliv-t20292#156780 Verze : 0
Nemyslím že K-19 a Krvavý příliv jsou na jedno kopyto.Krvavý příliv prakticky odstartoval vlnu různých pochybných ponorkových filmů ale hodnotím jej jako jeden z nejlepších ponorkových filmů,které byly kdy natočeny (spolu s filmy Das Boot a Hon na ponorku).K-19 nepovažuju za klasický film ale spíše za hraný dokument takže ho řadím do jiné kategorie.Každopádně kvalitativně jsou oba stejně dokonalé.
URL : https://www.valka.cz/Crimson-Tide-Krvavy-priliv-t20292#161919 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více