23.07.2017 - Prezident Sisi inauguroval největší vojenskou základnu na Středním Východě

President Sisi inaugurates Mohamed Naguib military base west of Alexandria
Egyptský prezident Abdel Fattah al-Sisi včera slavnostně inauguroval největší vojenskou základnu na Středním Východě a údajně i v Africe ve vojenském městě el Hammam západně od Alexandrie v governorátu Mersa Matruh. Základna byla pojmenována po prvním prezidentu Egypta Mohamedu Naguibovi. Byla zřízenana ve vojenském městě, vybudovaném roku 1993, zahrnujícím 1 155 budov. V základně bude zbudováno muzeum Naguiba, mešita pro 2 000 lidí, sportovní zařízení atd. Měla by být potravinově soběstačná potravinami pěstovanými na rozsáhlých pozemcích.
Slavnosti se mj. zúčastnili korunní princ Abu Dhabi Sheikh Mohamed bin Zayed al Nuhayyan, saudský královský poradce Prince Khaled al Faysal, korunní princ Bahrajnu Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa a další.




Prameny: www.egyptdailynews.com
URL : https://www.valka.cz/23-07-2017-Prezident-Sisi-inauguroval-nejvetsi-vojenskou-zakladnu-na-Strednim-Vychode-t203250#579369 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více