Smrt je mým řemeslem - Robert Merle

Diskuse

(fr. 1952) Je životním příběh Rudolfa Langa v rozmezích let 1913 až 1945. Krize povalečného německa let 20tých, růst nacismu a fašismu, mravní krach velké skupiny národa, vytváří horizont na němž se odehrává proměna z "obyčejného" člověka a zvráceného jedince v odpornou lidskou zrůdu, která se stane nejmasovějším vrahem v táboře Osvětimi. Otřesné svědectví vedené takřka deníkovou formou vrcholí v březnu 1947 kdy je Rudolf Lang postaven za své zločiny před lidový soud ve Waršavě. Když ho prokurátor na závěr obviní že zabil tři a půl miliónů osob požádá Lang o slovo: "Promiňte, ale zabil jsem jen dva a půl miliónů osob!" Co víc dodat ke slovům, ve své nahosti tak nelidských.
URL : https://www.valka.cz/Smrt-je-mym-remeslem-Robert-Merle-t20542#77720 Verze : 0
Jediné co tu řečeno nebylo je, že Rudolf Lang "představuje" Rudolfa Hösse, Lagerkommandanta v Osvětimi...
URL : https://www.valka.cz/Smrt-je-mym-remeslem-Robert-Merle-t20542#109410 Verze : 0
Doporučuji, když jsem si to přečetl, nemohl jsem se ubránit pocitu, že na jeho místě bych se choval stejně...velitel tábora nejedná o likvidaci vězňů, ale řeší technický problém likvidace odpadu!!! jaště jednou doporučuji.
URL : https://www.valka.cz/Smrt-je-mym-remeslem-Robert-Merle-t20542#111357 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více