31.10.2017 - USA: teroristický útok v New Yorku, 8 mrtvých

29letý Uzbek Sayfullo Habibullaevic Saipov, který žije od roku 2010 v USA, vjel v úterý okolo třetí odpoledne dodávkou na cyklostezku poblíž West Side Highway, která lemuje západní pobřeží Manhattanu a najížděl do chodců a cyklistů. Svou jízdu ukončil nárazem do školního autobusu. Poté vystoupil a mával airsoftovou zbraní a zbraní na paint ball. Podle svědků zvolal arabsky Alláhu akbar (Bůh je veliký). Policisté jej postřelili a zadrželi, nyní je v nemocnici.
Šest lidí zemřelo na místě, dva po převozu do nemocnice. Pět z osmi obětí jsou Argentinci, kteří slavili v USA třicet let od promoce, jednou Belgičan.
Mezi jedenácti zraněnými jsou také cizinci a dva žáci ze školního autobusu.
Policie tento útok vyšetřuje jako teroristický čin, na dodávce byl nalezen nápis naznačující spojitost s Islámským státem.
zpravy.idnes.cz
www.washingtonpost.com
URL : https://www.valka.cz/31-10-2017-USA-teroristicky-utok-v-New-Yorku-8-mrtvych-t206738#586128 Verze : 0

Diskuse

je suis ...
ale je dobre brat imigranty z takovych zemi, zejmena z ruznych -stanu, to je vzdy dobry napad
URL : https://www.valka.cz/31-10-2017-USA-teroristicky-utok-v-New-Yorku-8-mrtvych-t206738#586132 Verze : 0
Dúfam že on, alebo jeho rodičia nezískali v minulosti politický azyl v USA, z dôvodu toho, že im Karimov nedovoľoval v Uzbekistane rezať hlavy nevercom tak, ako by si to želali.
URL : https://www.valka.cz/31-10-2017-USA-teroristicky-utok-v-New-Yorku-8-mrtvych-t206738#586143 Verze : 2
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více