Léta pod pancířem - D.A. Dragunskij

Diskuse

"Tři tankisté, tři přátelé veselí - to je osádka bojového stroje..."- z písně sovětských tankistů.
Autobiografická kniha Hrdiny Sovětského Svazu začíná útokem na SSSR, který autora zastihl v posledním ročníku Frunzeho akademie. Po této úvodní kapitole se autor vrací ke studiíma dále popisuje boje, které končí v Berlíně. Když jsem si knihu po čase přečetl, ani se mi nezdála ideologicky zabarvená, jak jsem si myslel. Jako v případě Pokryškina není Dragunskij žádný velký spisovatel, přesto se kniha čte celkem dobře. Autor sice sem tam filosofuje a nechává nám nehlédnout do svých myšlenkových pochodů (které za moc nestojí Smile ), přesto je kniha především popisem bojů, zajímavá je třeba pasáž o dobývání Berlína.
NV 1979, 1. vyd., 336 s., 28 s. příloh (jen fotografie různých hrdinů s "plechovými hrudníky"), 29 Kčs. Náklad 15 000 výtisků - na svou dobu nic moc
URL : https://www.valka.cz/Leta-pod-pancirem-D-A-Dragunskij-t20866#79194 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více