By Dawn´s Early Light (Za ranního rozbřesku)

Diskuse

Skvělý válečný triler, scénářem podobný filmu "Krvavý příliv" až na dvě věci - nuklearní konflikt - vypukne a klaustrofobické prostředí ponorky je nahrazeno palubou (dvěma) bombardéru B-.52 !!!
Strhující děj začíná zjištěním dipečerky letové kontroly v tureckém místě Erzurum, že k ruským hranicím míří velmi rychlý neidentifikovaný letoun - jde o raketu odpálenou vojenskými vzbouřenci v Tadžikistánu...ta skutečně exploduje nad ruským Doněckem a pekelnou rychlostí jsme vtažení do děje kdy se po automatickém startu ruských mezikontinentálních jaderných raket z poloostrova Kola - odvíjejí klasické scénáře III světové války. Od samého začátku jsme paraelně seznamováni se členy posádky bombardéru B-52 na jehož palubu se z bílého domu a vojenských štábů přenese dilema - jak celou tu hrůzu zastavit... film má hvězdné herecké obsazení, Powers Boothe, Rebecca De Mornay, James Earl Jones a v roli amerického presidenta zazáří Martin Landau (americký herec českého původu), skvělá hudba Trevora Jonese, skvělé výkony všech i ve vedlejších rolích.
Díky vyhledávačům, platebním kartám, (a stále příznivějšímu kurzu dolaru) jistě stihnete tento vynikající film objednat svým angličtinu ovládájícím známým pod stromeček.
URL : https://www.valka.cz/By-Dawn-s-Early-Light-Za-ranniho-rozbresku-t21039#79900 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více