Nakladatelství Brigadýr

edice Bílá místa historie - neznáme kapitoly vojenství a techniky
Vážení čtenáři, badatelé, milovníci vojenské historie,


Malé specializované nakladatelství Brigadýr vzniklo v roce 2013 pro realizaci nemeinstremaových témat z vojenské a technické historie především Československa. Naše produkce - svazky z jedinečné edice BMH: Bílá místa historie - neznámé kapitoly historie a vojenství si pomalu získávají zájem a oblibu čtenářů. Snahou této experimentální edice je dostupnou formou zpřístupnit výsledky soukromého zájmového badatelského úsilí v úzce zaměřených tématech vojenství a techniky, která jsou mainstreamovými periodiky pokládána za okrajová, nebo by naopak rozsah těchto témat nebylo možno smysluplnou formou zestručnit na běžný časopisecký článek. Edice si klade za cíl zveřejnit jen taková témata, která dosud nebyla žádnou formou publikována.


Realizované publikace:


BMH 1: Posádková střelnice ČSLA Klášterec
BMH 2: Poštovní holubi československé armády 1918–1938
BMH 3: Lazarettzug Nr. 751
BMH 4: Zvláštní vlak HVOA
BMH 5: Pozorovatelny Civilní obrany
BMH 6: Vojáci Švejkova pluku
BMH 7: Pušky a bodáky vz. 24
BMH 8: Zastřené úkryty pro kulomety
BMH 9: S dělostřelci na Sibiři a kolem světa


Bližší charakteristiky jednotlivých titůlů jsou dostupné na webu nakladatelství http://knihy-brigadyr.cz/vyslo.html


Svazky BMH 1 až 3 byly ještě poznamenány kvalitou "garážové" produkce", tedy skutečně graficky nenáročné a rozsahem malé brožurky. Od BMH 4 včetně se jedná o plnohodnotné publikace, z nichž některé se staly i přes svůj malonáklad staly skutečnými bestsellery. Reč je především o BMH 5: Pozorovatelny Civilní obrany, kterých bylo vydáno 350 kusů a především o BMH 7: Pušky a bodáky vz. 24, kdy aktuálně je v tisku 7. dotisk, čímž celkový náklad překročil 650 výtisků!


Nakladatelství je otevřeno amaterským, avšak seriózním badatelům vojenské historie, kteří nemají možnost uspět se svým tématem jinde. Podmínkou přijmutí rukopisu je však prokázání, že téma je zpracováno na základě primárních, tedy archivních pramenů vlastním výzkumem autora. Realizujeme náklady do 300 výtisků v jednoduchém paperbackovém provedení, což je pro začínající autory vhodný odrazový můstek. Distribuce knih je výhradně přes nakladatelství. Malá množství vybraných titulů nepravidelně odebirá knihkupectví Krakatiti, Academia a eshopy tvrze Bouda a eshop bunkry.cz
URL : https://www.valka.cz/Nakladatelstvi-Brigadyr-t211006#595053 Verze : 0

Diskuse

Diky za info a at se dari!
URL : https://www.valka.cz/Nakladatelstvi-Brigadyr-t211006#595069 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více