Stihač - bitva o Británii - jak to ... - Deighton, Len -

Diskuse

Deighton, Len - Stihač : bitva o Británii - jak to skutečně bylo
Úvod A. J. P. Taylor, přeložil Vladimír Valouch, dodatek napsal a odbournou revizi provedl František Fajtl. - 1. vyd. - V Praze : Práce, 1993. - (edice ELF). - 356 s. : il. - ISBN 80-208-0218-5.
URL : https://www.valka.cz/Stihac-bitva-o-Britanii-jak-to-Deighton-Len-t21648#82668 Verze : 0
myslím že je to jedna z nejlepších knih k tomuto tématu. Je velmi technicky podrobná, možná proto že autor byl u pozemního personálu není poznamenán citově a popisuje bitvu velmi reálně bez ořehnaného důrazu na hrdinství jednotlivých účastníků, poprvé jsem zde narazil na to že některé perutě odmítly start, na reálné srovnání spita a mezka a dost dalších věcí. Určitě stojí za to mít ji v knihovně.
URL : https://www.valka.cz/Stihac-bitva-o-Britanii-jak-to-Deighton-Len-t21648#82681 Verze : 0
V současnosti v je v Anglii kniha vydávaná znovu přičemž je doplněno především srovnání jednotlivých letounů a vzpomínky účastníků tehdejších bojů.Bohužel knihu nelze srovnat s českým vydáním,které obsahuje chyby.
URL : https://www.valka.cz/Stihac-bitva-o-Britanii-jak-to-Deighton-Len-t21648#169552 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více