T-34

Diskuse

T-34


žánr: válečný / drama
země: Rusko
rok: 2018
délka: 75 min
režie: Alexej Sidorov


obsah:
"Poručík Ivuškin a řidič Vasilenok jsou tankisté Rudé armády. Po německém napadení Sovětského svazu jsou vrženi do obrany své vlasti. Po tankové bitvě s německou jednotkou pod velením Klause Jägera se stanou na dlouhé 3 roky válečnými zajatci. Na jaře 1944 Jäger velí výcvikovému centru u Ohrdrufu, kde se všichni tři opět setkávají. Ivuškin po celou dobu v zajetí pečlivě plánoval útěk. A Jäger je poslední překážkou, která mu stojí v cestě." (www.csfd.cz)


zdroj:
https://www.imdb.com/title/tt8820590/

T-34 - trailer

trailer
URL : https://www.valka.cz/T-34-t220015#615133 Verze : 0
Film T-34 a masivní reklamní kampaň k němu zaplatila ruská vláda. Natáčel se i v Česku v Dobřanech, Terezíně a u hradu Loket. Snímek měl nejúspěšnější start v kinech v ruské historii, vydělal za první víkend v kinech 713 milionů rublů.
www.lidovky.cz
URL : https://www.valka.cz/T-34-t220015#615374 Verze : 1
Film T-34, který se od poloviny února promítá ve Spojených státech, pobouřil ukrajinské diplomaty ve Washingtonu. Na sociálních sítích tvrdí, že jde o „popularizaci ruské agrese“, a požadují zákaz promítání v USA.
Ukrajinské velvyslanectví zveřejnilo seznam více než desítky amerických kin a poděkovalo aktivistům z ukrajinské diaspory v USA, kteří proti ruskému filmu brojí a prosadili zákaz promítání v Bostonu a v San Francisku.
Na Ukrajině jsou od roku 2015 zakázány ruské filmy, které oslavují armádu či policii.
www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/T-34-t220015#617376 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více