True Lies (Pravdivé lži)

Diskuse

Vynikající triller-komedie od Jamese Camerona v akčním obsazení "manželské" dvojice Arnold Schwarzenegger - Jamie Lee Curtis.
Kontruje velmi dobře Tia Carrere, custod a sběratelka umění, která pašuje jaderné zbraně do USA pro "Karmínový džihád". Pod pláštěm šťastného manželství prodejce počítačů se sekretářkou právnické firmy vede Harry Tasker, bývalý pilot Harrieru u US Marine, ten pravý život - špičkového agenta tajné služby Omega (jejího šéfa hraje ve skvělém štěku - fantasticky zjizvený stárnoucí Charlton Heston) - zaměřené na boj proti islámským teroristům. Jamie, kterou život ze stále nepřítomným manželem už trochu nudí ... naběhne na lest notorickému lovci skalpů - jinak prodavači ojetých aut - hrajícího si na záhadného "agenta". Tuto situaci rozehraje James Cameron ve skvělou akční komedii plnou speciálních efektů ale také humoru. Po demaskování vznikajícího vztahu zneužívá Harry svých možností odposlechů a sledování (jak aktuální i v realitách ČR) a pokusí se dopátrat pravdy - má parohy nebo ještě né...zapomíná však na pracovní závazky a brzy bojuje nejen
o manželství ale i o život obou. Je příšerné jak je celá situace dnes - kdy uplynulo cca pět let od natočení tohoto skvělého filmu - aktuální.
Teroristé propašují hlavice ruských raket SS-20 na Floridu a jednu dokonce pro výstrahu odpálí... a unesou i Harryho puberťácky frustrovanou náctiletou dceru - to jim ovšem neprojde, Harry se zmocní kolmostartujícího letounu Harrier a jde jim to nandat do mrakodrapu kde se uchýlili...
Můj nejoblíbenější film, už stárnoucí superkulturista Arnold v roli, která mu vždy sedí - superman s trochou komiky a skutečně občas jakoby na nás mrkal Terminátor i s jeho proslulými krátkovětnými bonmoty.
Víte Arnoldovi tak nějak věřím, že dokáže rozmlátit porcelán záchodků spolu s kulturistickými Araby, zastavit jezdce a pronásledovat na koni motorkáře hotelovými halami a nakonec i skleněným výtahem... v tomto typu rolí je prostě muž na svém místě. Kde přece jen trochu selže - je závěrečná scéna - to tango je příšerně toporné, s letounem Harrier tancuje o poznání lépe.
Skvělý film - v dostání v prodejnách levných knih - s českými titulky.
URL : https://www.valka.cz/True-Lies-Pravdive-lzi-t22767#86179 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více