Blue Max, The (Modrý Max)

Diskuse

Je název nejvyššího leteckého řádu - medaile "Pour la Merite" jehož dosažení je hlavním cílem střelhbité vojenské kariéry leteckého esa, původem "plebejského" plk. Bruno Stachela (věčně usměvavý George Peppard), který o něj a o slávu, respekt a uznání svých zhusta aristokratických kolegů pilotů usiluje v poslední rok první světové války - doslova všemi prostředky. Typ bezohledného kariéristy který se zcela nehodí do pověstných rytířských časů vzdušných bojů 1. světové války.
Podvody, nečestnosti a milostné avantýry s generálovou ženou (skvělou mrchu hraje Ursula Anderssová) i past nastražená ve vzduchu na kolegu-"přítele" a konkurenta - nic mu není cizí. Dočká se svého - ale taky na konci jeho ješitnosti nastražené pasti v podobě testovacího letu s pevnostně poddimenzovaným letounem - továrním prototypem. Past nastraží sám generál-paroháč von Klugermann (James Mason)
Poněkud zapomenutý válečný film s velkým nasazením "dobové" letecké techniky, respektive jejich replik - Pfaltz D.III, Moraine 230, Albatros D II, SE.5A, Caudron 272, Fokker Dr.I a D.VIII, De Havilland DH 82, Tiger Moth a další... Dnes již poněkud zvětralá legenda...
Natočeno r. 1966, 156 min. režie John Guillermin
URL : https://www.valka.cz/Blue-Max-The-Modry-Max-t22991#87085 Verze : 0
Mám to nahraný na kazetě a má to malou chybičku...původní kazeta byla zakódovaná a kopie samozřejmě bliká... ale stojí za zkouknutí... doporučuji
URL : https://www.valka.cz/Blue-Max-The-Modry-Max-t22991#89519 Verze : 0
Kde by se dal Blue Max sehnat?Pasu po něm už drahnou dobu a zatím bez výsledku.Vydal ho už někdo na DVD?
URL : https://www.valka.cz/Blue-Max-The-Modry-Max-t22991#161202 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více