Kovový povrch

Diskuse

Začal jsem po letech zase lepit a jak tak prolézám internet tak mi asi (určitě) ujel vlak. Proto bych Vás rád poprosil o radu. Dělám mustanga a chtěl bych poradit nějaký postupy na kovovej povrch. Nemusí to bejt na začátek hned nějaká šílenost . Díky
URL : https://www.valka.cz/Kovovy-povrch-t23825#88855 Verze : 0
No,obecně je kovový povrch jeden z nejobtížnějších.V každém případě pracovat v rukavicích,nejlepší jsou kožešinové palčáky:))))))))Chirurgické stačí.To z důvodů neopatlání modelu prstama od svačiny.Povrch modelu odmastit,(voda s detergentem,stačí JAR)nechat uschnout.Vyleštit,stačí flanelem.Pak bych postupoval dvěma možnými směry.1)Směr Gunze-dokonale zpracovaný povrch,vyleštěný a vybroušený a znovu vyleštěný stříknout Mr.Surfacer 1000.Po dokonalém zaschnutí znovu přeleštit,opravit drobné nedostatky a vyleštit.Pak nástřik Mr.Metal primer.Po zaschnutí znovu vyleštit a stříkat leštitelné barvy Gunze.panely odlišit různými směry a intenzitou leštění,nebo jako podkladovou vrstvu použít různé barvy.Pořád pracovat v rukavicích,povrch modelu je perfektním místem pro daktylky.Na závěr lesklý lak,obtisky,patina,polomatný lak.Pracné,ale velice efektní.
2)Směr leštitelných past-až po nástřik Surfacerem stejně jako první směr.Pak použít leštitelné pasty AGAMA,ředěné orig.ředidlem na pasty.Nastříkat a opět leštit až do zblbnutí....Ech,co to kecám,do spokojenosti:))))))))))))Závěr stejný.Pozor,AGAMY po laku mírně mění odstíny.Míň náročné,levnější,ale opět poměrně dost pracné.Pak je ještě možnost jít do barev typu ALCLAD II,ovšem tam už je o citu pro ředění,a práci s pistolí (nízký tlak,stříkat víc tenoulinkých vrstev,rozleštit je mezi sebou-to bych zrovna znovuzačátečníkovi nedoporučoval:))))))))))))
V každém případě,dokonalý povrch je podmínkou,pod kováky je vidět každá nerovnost,škrábanec,prasečina,prostě všechno.
URL : https://www.valka.cz/Kovovy-povrch-t23825#88909 Verze : 0
Díky za radu i za čas. Budu se snažit to nepodělat a nezbláznit se z toho.
Ahoj
URL : https://www.valka.cz/Kovovy-povrch-t23825#89036 Verze : 0
Před pár lety jsem začal pracovat s barvami ALCLAD II. Práce s nimi není zase tak náročná 8.) Hlavně, co udělali základovky Gloss Gray Primer a Gloss Black Primer, je to vyloženě pohoda Wink
Nejprve je nutno vyleštit podklad (plast), po té nastříknout Gray nebo Black Primer (pozor barva je citlivá na omak - jeví se, jako by úplně nezaschla) a cca po jedné až dvou hodinách stříkat ALCLAD II. Jak píše Marty, je nutno stříkat pod malým tlakem tenkou vrstvu.
Podkladové barvy ani samotné metalizery ALCLAD II. se neředí, v nádobách se prodává již výrobcem naředěné.
Po nastříkání již není potřeba barvu leštit. Na rozdíl od metalizerů Testor a Gunze se na něj dá použít lepící páska (nejlépe Tamiya) bez nebezpečí, že strhne barvu.
Zde jsou dva odkazy na stránku www.hyperscale.com, kde v angličtině naleznete dva díly popisu, jak na kovový povrch:
http://www.clubhyper.com/reference/nmfcb_1.htm
http://www.clubhyper.com/reference/nmfcb_2.htm
URL : https://www.valka.cz/Kovovy-povrch-t23825#89085 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více