Spojeneckí vojaci v 2. svetovej vojne – Philippe Charbonnier

Diskuse

Prvá časť trilógie kníh Vojaci v 2. svetovej vojne ilustruje výstroj, výzbroj a uniformy najznámejších a najtypickejších spojeneckých jednotiek z obdobia druhej svetovej vojny. Konkrétne sú v nej zdokumentované uniformy Poľska, Francúzska, Veľkej Británie, Sovietskeho zväzu a USA.
Väčšine uniforiem je venovaná dvojstránka, na ktorej je väčšinou daná uniforma zobrazená spredu aj zozadu a zvláštna pozornosť je venovaná rôznym detailom výzbroje a výstroje, označeniam jednotiek, rozlišovacím znakom a niektorým vyznamenaniam.
Kniha by mala byť dobrou pomôckou hlavne pre modelárov, ktorí sa zaoberajú stavbou diorám, ale určite zaujme všetkých ľudí zaoberajúcich sa 2. svetovou vojnou.


128 strán, Nakladatelství a vydavatelství CESTY Praha 1997
ISBN 80-7181-155-6
Originál: Allied Soldiers of World War Two – Histoire & Collections, Paríž 1994
URL : https://www.valka.cz/Spojenecki-vojaci-v-2-svetovej-vojne-Philippe-Charbonnier-t23838#88881 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více