Batardeau

BATARDEAU

Příčná zděná hráz, rozdělující příkop bastionové, klešťové nebo polygonální pevnosti nebo rozděluje jednotlivé forty na úseky, které bylo možné samostatně bránit. Vyskytuje se v plném nebo v dutém provedení. Dutým batardeau prochází galerie, která může být opatřena střílnami na obranu příkopu a zároveň poskytovala možnost krytého přesunu obránců do vnější části opevnění nebo do kaponiéry . V případě užití zavodňovaného příkopu batardeau umožňoval tzv. MANÉVR VODOU, zaplavování pouze takových částí pevnosti jenž byly ohrožených nepřítelem. Aby tuto hráz nebylo možné přejít, byl její hřbet protažen do špičky a v polovině přerušen výstavbou panenky.
Batardeau - Foto J. de Zee

Foto J. de Zee
URL : https://www.valka.cz/Batardeau-t24036#89555 Verze : 0

Diskuse

Zdravím,
mohl bych, prosím, požádat o radu? Kamarádi nám vymysleli takovou hru, v jejímž rámci momentálně máme najít dvě nad sebou zbudovaná batardeau. Jsou někde v ČR, ale ne v Terezíně (viz http://hledejvmestech.comli.com/04/). Netušíte, kde by to mohlo být?
Děkuji.


P.S.: V názvu tématu máte BatErdeau místo Batardeau.
URL : https://www.valka.cz/Batardeau-t24036#570014 Verze : 1
názov som opravil. Dik za upozornenie.
URL : https://www.valka.cz/Batardeau-t24036#570034 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více