CZE - Rokycany - Vojenské muzeum na demarkační linii

Vojenské muzeum na demarkační linii v Rokycanech


http://www.klub-vm.eu/


Vojenské muzeum zaměřené na vozidla a bojovou techniku, výzbroj a výstroj ČS armády do roku 1938, protihitlerovské koalice a německé branné moci v posledních dnech II. světové války na demarkační linii doplněné výzbrojí a výstrojí ČSLA.


Vnitřní expozice je tvořená ukázkami stejnokrojů, výstrojních součástí a znehodnocených ručních zbraní. Venkovní expozici tvoří více než 100 kusů automobilní a dělostřelecké techniky včetně tanků a další těžké techniky.


Přístupové trasy:
- Po dálnici Praha - Plzeň EXIT 62 Rokycany výpadovka č. 183 směr Šťáhlavy - Starý Plzenec, za okrajem města Rokycany
- Z nádraží autobusů a ČD cca 1.500 m jižním směrem za areálem kasáren, dále dle ukazatelů
Ukaž na mapě
URL : https://www.valka.cz/CZE-Rokycany-Vojenske-muzeum-na-demarkacni-linii-t24978#92066 Verze : 0
přidám pár fotek z mé návštěvy před několika lety, berte je s rezervou v muzeu toho od té doby asi dost přibylo. Takže to berte spíše pro ilustraci, muzeum je na místě bývalého vojenského objektu, (myslím že skladu raket) a technika je umístěna jak na plochác tak na násypech mezi nimi, část aut je pod přístřešky. Malá vnitřní expozice je také zajímavá a obsahuje solidní průřez zbraní užitých na našem území. Fotí se bez problémů, vstupné je velmi rozumné. Osobně bych to bral i jako tip na výlet s rodinou.
URL : https://www.valka.cz/CZE-Rokycany-Vojenske-muzeum-na-demarkacni-linii-t24978#92100 Verze : 0
Pridavam par aktuanich fotek. Jsou z 8.rijna 2006. Sice na webu muzea udavaji otviraci dobu do konce zari, ale na kontaknim majlu me bylo sdeleno, ze budou mit jeste v rijnu otevreno. Fotil sem jak blazen prvni "tecko" co sem uvidel. To sem jeste nevedl ze v zadu stoji dalsi tri. Kdyz sem videl pred lety poprve na vlastni oci T-34 v nemeckem Sinsheimu tak sem se na nej dival jako na zazrak. Netusil sem, kolik se jich da videt u nas. Navstevu tohoto muzea doporucuji. Prekvapila me expozice v budove. Cekal jsem jen tanky a dela venku. Vstupne 40,- kc, a foceni 20,-kč. Coz je podle me cena symbolicka.
CZE - Rokycany - Vojenské muzeum na demarkační linii - Skoda Superb

Skoda Superb
CZE - Rokycany - Vojenské muzeum na demarkační linii - Replika Tigera

Replika Tigera
CZE - Rokycany - Vojenské muzeum na demarkační linii - Rusky vojak se Spaginem

Rusky vojak se Spaginem
CZE - Rokycany - Vojenské muzeum na demarkační linii - Tento lehky kulomet jsem si i potezkal. Nikde nikdo a ikdyby, myslim ze by to nikomu nevadilo. Prece ho neukousnu...

Tento lehky kulomet jsem si i potezkal. Nikde nikdo a ikdyby, myslim ze by to nikomu nevadilo. Prece ho neukousnu...
CZE - Rokycany - Vojenské muzeum na demarkační linii - Britsky vojak s kulometem BREN

Britsky vojak s kulometem BREN
CZE - Rokycany - Vojenské muzeum na demarkační linii - Tomuto amikovi by slusel alespon Thompson nebo petactyricitka, ale kdy neni tak hold neni...

Tomuto amikovi by slusel alespon Thompson nebo petactyricitka, ale kdy neni tak hold neni...
URL : https://www.valka.cz/CZE-Rokycany-Vojenske-muzeum-na-demarkacni-linii-t24978#181336 Verze : 0
Velmi hezké muzeum (navštívil jsem 8/2008). Vstupné bylo 50,- (za foto žádný příplatek). Pro mě byly určitě zajímavosti v podobě staveb replik tanku Panter (na VT-55) a nějakého prvoválečného vozítka. Rozhodně se mě líbily vraky dvou tanků T-34/85 (snad někdy pojedou)






Stavba repliky tanku Panter

a prvoválečného obrněného auta



Vraky T-34 před areálem a v areálu muzea


URL : https://www.valka.cz/CZE-Rokycany-Vojenske-muzeum-na-demarkacni-linii-t24978#282275 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více