Prosim o identifikaci stuzek

Diskuse

Panove mam posbu, znazim se dat dohromady zivotopis Rudolfa Moravce, ktery bojoval za prvni svetove valky jako rozvedcik na Piave, nasledne na Slovensku. Behem prazskeho povztani bojoval v radach Kasovych Toledaku u Muzea a po valce slouzil do srpna v pohranici. V podstate jedine co mi zbyva, je dat dohromady vyznamenani, ktere za svoje ciny dostal. Ty z prvni svetove jsem nasel v legionarske karte a na prilozene fotografii jsou v dolni rade. Bohuzel se mi nedari identifikovat ty za druhy odboj, protoze na fotografii jsou jen stuzky a jeho rodina vsechny doklady prodala. Nemate nekdo podle prilozene fotografie moznost mi prozradit ke kterym vyznamenanim patri stuhy nad medailemi? Podle mne je prvni zleva Pametni medaile druhe odboje, ale zbytek netusim.
URL : https://www.valka.cz/Prosim-o-identifikaci-stuzek-t27572#97925 Verze : 0
Stužky jsou poměrně široké. Snad ta prostřední by mohla být čs. medaile "Za zásluhy I. stupně" (zdá se mi, že na prostředním proužku je stříbřitá hvězdička, která takto stupeň určuje).


Nedal by se udělat nějak detail pouze na stužky?
URL : https://www.valka.cz/Prosim-o-identifikaci-stuzek-t27572#98082 Verze : 0
Pane Fridrichu,
Medaile za zasluhy se udelovala, jestli mam dobre informace, pouze prislusnikum cs. armady za zasluhy o armadu mimo boj. Zde se jedna s velkou jistotou o oceneni za aktivni ucast na Kvetnovych udalostech jako dobrovolnika v radach ZB. Abych se priznal, jedina stuha ktera mi vychazi (sirsi bile okraje s tmavym stredem a miniaturou) je nektery z vojenskych radu bileho lva Confused:
URL : https://www.valka.cz/Prosim-o-identifikaci-stuzek-t27572#98108 Verze : 0
Přikládám vyobrazení stužek některých čs. vyznamenání k eventuálnímu porovnání.
URL : https://www.valka.cz/Prosim-o-identifikaci-stuzek-t27572#98298 Verze : 0
Stužky i medaile odpovídají dekoracím Italského legionáře. Medaile Revoluční, Pamění italská medaile na sjednocení Italie, zde je zavěšena obráceně. Medaile Vítezsví a Italie Válečná medaile 1915. Našívka TOLEDO.
URL : https://www.valka.cz/Prosim-o-identifikaci-stuzek-t27572#292824 Verze : 0
Ty malé stužky by se dali lépe určit,pokud by alespoň obrázek byl datován rokem. Ale ta prostřední by mohla opravdu patřít k NSG, medaile Za zásluhy. Většinou tito lidé byli zapojeni v Národních gardách a tak ta dokorace má logiku,ale přesné to nebude. Chybí záchytný bod. Mohou to být opravdu malé stužky,které patří k tomu co mu visí na prsou.
URL : https://www.valka.cz/Prosim-o-identifikaci-stuzek-t27572#292825 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více