Pocitacova poradna strycka Admina

Diskuse

Jelikoz mnozi z nas delaji v IT oboru, nebo se obcas kazdemu hodi prostor k diskusi o nejakem pocitacovem problemu, zakladam toto forum.


Pokud tedy mate nejake konkretni a resitelne dotazy, sem s nimi.


Konkretni a resitelne mam na mysli zejmena ty, ktere se daji vskutku pres web vyresit, nepiste sem, ze vam nejde doma CDcko, jestli nahodou nevime, cim to je Smile Spise bych to videl jako poradnu softwarovou, nez hardwarovou. Sam rad pomohu s cimkoliv kolem internetu, programovani ASP, PHP, PERL (omezene), JAVA (omezene), Javascript, klasicke HTML, databaze mySQL, Access, Oracle, MSSQL, Visual basic ve vsech jeho podobach a zivotnich formach Smile a mozna i s necim dalsim ...
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#104782 Verze : 0
Tož keď to tu Admin dal, tak pridám svoje "znalosti" a v prípade potreby pomôžem s Packalom a ObjectPackalom (Delphi). Very Happy Wink
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#104818 Verze : 0
Taky se přídám..sítařina to je moje... TCP/IP rulez Smile
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#105159 Verze : 0
no vidis, tak to je zrovna pro me naprosto spanelska vesnice (na hranici s Portugalskem Very Happy)
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#105163 Verze : 0
Tak! Teď jsem objevil tohle téma a mám dotaz:
Vlezl jsem na forum.valka.cz a pokusil jsem se načíst toho tučňáka. Nešlapalo mi nic (byl tam jen červený křížek, tak jsem si postěžoval a Capssman mi poradil:
Treba nainštalovať / preinštalovať Flash - http://www.macromedia.com/go/getflashplayer/
Učunil jsem doporučené podle návodu tam uvedeného, snad se mi to (Flash) nainstalovalo, ale nic se nezměnilo!
Tak jsem rezignoval, ale když tady je otevřeno tohle fórum, tak to zkusím.
Jedu (asi) na Mozillu - mám nad tím AvantBrowser, tak usuzuju jen podle toho, že se mi v adresové liště ukazuje RedFox a ne modré "e". Ale dole u přehledu otevřených oken je každé právě s tímhle "e".
Ten Flash je na výběr - pro Mozillu a IE, nainstaloval jsem tu Mozillovou verzi.
Předem díky za radu. Nechám si tohle téma otevřeno, abych to nemusel hledat, kdybyste mi odpověděli.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#110134 Verze : 0
tohle netusim, cim by mohlo byt, ocenil bych, kdyby se ozval nekdo z majitelu dotycnych pseudobrowseru Very Happy, ja jsem veren (My)IE a nemam problem ... jeste to totiz muze byt v bezpecnostnim nastaveni, kde se zakazuji nebo povoluji spoustet Java aplety, Flash aplikace (coz je tento pripad), ActiveX komponenty a podobne ... Ale jak rikam, v tomto pripade nepouzivam, takze nevim jak presne oznacit problem.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#110146 Verze : 0
Na IE to chodí doma i v práci (tedy přes různé FW) možná je to opravdu tou Mozillou. kdo ví co dělá s Flashem
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#110154 Verze : 0
Aj keď je to viac poradňa softwarová ako hardwarová, ako napísal Admin, vidím, aký počítačový znalci sú tu, takže mi nedá, aby som sa nespýtal, či by mi náhodou nejaká dobrá duša nevedela poradiť s jedným problémom, ktorý sa týka mojej CD mechaniky.


Začalo to tým, že som si od kamaráta nosil nejaké veci na jeho harddisku, ktorý som zapájal takým spôsobom, že som IDE kábel vytiahol z CD mechaniky a napichol som ho do HDD. Prednedávnom mi počítač odmietol takto napojený pevný disk registrovať (vlastne v BIOS-e je, ale vo Windowse mi ho neukazuje) a pri spúšťaní vypisuje ATAPI incompatibe a musím stlačiť F1, aby sa mi ďalej spúšťal operačný systém. Minule som to skúsil ešte raz a po tomto pokuse sa mi toto isté stávalo s CD mechanikou. Nevedel som, čo s tým mám robiť, tak som PC odniesol do opravy. Písal som im maila a bol som skutočne prekvapený, keď mi povedali, že počítač jednoducho zapli a normálne im CD mechaniku vo Windowse zobrazovalo. Takže som ho zobral domov, skúsil som to s diskom opäť a teraz mi zase CD mechaniku nezobrazuje.


Fakt neviem, v čom by mohla byť chyba, či to softwarová chyba, chyba kábla, mechaniky, pevného disku alebo niečoho iného. Operačný systém Windows XP so SP2. Dopredu ďakujem za odpovede a dúfam, že mi niekto s týmto problémom dokáže poradiť.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#113671 Verze : 0
To Elvis: je to na samostatné šňůře a nebo na té šňůře je ještě nějaké zařízení
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#113775 Verze : 0
bude to pravdepodobne konflikt zarizeni, lepe receno nastaveni v BIOSu.


V BIOSu nastavujes, zdali je pripojene zarizeni disk, CD nebo neco jineho, idealne je nastavit vsude AUTODETECT, takze si to bios pri kazdem bootu zjisti sam. Tohle se zda, ze si pamatuje z predchoziho bootu, ze na pasku by mel mit CD, a najednou tam ma disk, a obracene. Podobne problemy jsem s XP nikdy nemel, tipoval bych to spis opravdu na ten BIOS. Druha vec je, ze obe zamenne zarizeni, CD i HDD, musi mit stejne definovan, zdali jsou MASTER, SLAVE nebo STANDALONE, podle toho, zdali jsou na pasku sami (STANDALONE), nebo s jinym diskem/CDkem (opak toho, co ma to druhe zarizeni, kdyz to je MASTER, tohle musi byt SLAVE a naopak). Nastaveni napr. dvou zarizeni na stejnem pasku na MASTER vede ke kolizi a obvykle funguje jen jedno, v horsim pripade zadne zarizeni.


Jinak vseobecne jsem s pripojovani a prehazovanim disku a CDcek v XP nemel problem, nedavno jsem menil CD mechaniku v notebooku za DVD vypalku a sezralo to bez jedineho pipnuti, pripojuju USB disky aniz bych rebootoval a vse take slape, takze vskutku v XP bych problem nehledal.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#113847 Verze : 0
Ďakujem za rady, cez víkend sa mi podarilo tento problém vyriešiť.


Preskúšal som asi všetky možné nastavenia v BIOSe a nič nepomohlo, tak ma napadlo, že by problém najskôr mohol byť v tom IDE kábli. Tak som som to skúsil s požičaným káblom od jedného kamaráta a s tým káblom to už všetko šlo v pohode (aj CD mechanika aj HDD). Takže tento týždeň kúpim kábel a všetko bude OK. Ale aj tak ďakujem za pomoc.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#114450 Verze : 0
můžete mě nekdo sdělit čím otvíráte soubory s příponou .pdb. nějak to doma nemůžu otevřít dík moc
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#140505 Verze : 0
To bude nějaká exotická databáze. Zkus si ten soubor otevřít v ASCII editoru (třeba F3 ve Windows Commanderu) a třeba to tam bude napsaný.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#140519 Verze : 0
bohužel Sad jen spousta rozházených znaků.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#140524 Verze : 0
Nemohl by mě někdo poradit. Přestal mě fungovat Outlook Expres. Objeví se mě vždy " při komunikaci se serverem došlo k vypršení časového limitu, ze serveru POP3 nepřišla během 60 sekund žádná odezva, protokol POP3, port 110, zabezpečení (SSL ): Ne, číslo chyby 0x800CCC19


Jsem počítačový analfabet, pokud by se mě někdo pokusil poradit dovolil bych si poprosit o co možná nejvíce polopatistické Smile vysvětlení, pokud možno bez cizích slov a počítačové hantýrky. Prostě zmáčkni tohle, pak tohle ..atd.
díky, Petr
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#140823 Verze : 0
to spis vypada na zmenu u provozovatele tveho emailu, nezmenilo se u nich nejake nastaveni ci neco podobneho ? nenainstaloval sis nejaky program, firewall, nezapnul sis firewall ve Windows XP pokud je mas ? Neinstaloval sis patche do Windows, bezpecnostni zaplaty, service pack ? To vse by mohlo zpusobovat blokaci pristupu k urcitym portum, v tvem pripade emailovym. Ale spise se mi to jevi, ze tam kde mas email, provedli nejake technicke zmeny a ty se ted pripojujes nekam, kde ten server uz nebezi.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#141049 Verze : 0
Potíže s poštovním klientem Thunderbird


Vyskytl se mi takový malý problém, který hodně naštve. Při spuštění klienta Thunderbird se mi neuvěřitelně dlouho načítá složka „Doručená pošta“. Když se konečně načte, tak počet doručených zpráv (přečtených i nepřečtených) zobrazených na monitoru je vždy kolem 15 (složku pravidelně mažu). Ovšem v pravém dolním rohu se zobrazuje „Celkový počet zpráv“ a tady je numero kolem 390 zpráv (a každým dnem se zvyšuje). Na mě to působí dojmem, že zprávy, přestože jsou smazány (i z koše) tak se někam ukládají, popř. se nezobrazují a jsou skryté, což způsobuje zpomalení startu aplikace. Thunderbird používám doma i v kolbence, nastavení mám stejné a přesto doma běží k naprosté spokojenosti a v kolbeně nikoliv.
Má někdo zkušenosti s TB? A pokud má poradí?
Crying or Very sad
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#150811 Verze : 0
Tak kdyby náhodu někdo někdy řešil obdobný problém, tak řešení je následující: stačí ze složky Windows/ApplicationData/Thunderbird/Profiles/umbrjat0.defalult smazat soubor inbox.msf. Restartovat PC a je to. (Platí pro Win98).
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#154744 Verze : 0
strýčku, pomoc!


můj nerovný boj s Categories Hierarchy na mém phpBB fóru nekončí, spíš naopak - pořád vyvstávají nové problémy...


ten poslední a nejvážnější tkví v tom, že nově založená fóra a sub-fóra nevidí nikdo jiný, než členové systémové skupiny "Administrátoři"...asi by to chtělo někde nastavit prohlížecí oprávnění, ale nevím kde - odkazy, které jsou v adminském rozhraní postihují jen ta fóra, která byla založena před instalací Categories Hierarchy...jak je to řešeno tady na válce, kde každé nově založené sub-fórum vidí hned všichni?


a pak bych taky v druhém kole potřeboval "píchnout" z Cash Modem, který si usmyslel, že bude stávkovat a nebude počítat odměny za příspěvky...kdyby to bylo možné...


předem moc děkuji někomu, kdo mi doufám odpoví a pomůže Smile
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#158803 Verze : 0
Mel bys v administraci mit nekde sekci Auths Center a tam se to nastavuje ... vyberes forum (vetev) a tam nastavis kdo tam smi cist, vkladat, moderovat atd.


Cash mod neni s mod hierarchy kompatibilni, musi se pouzit specialni kod, ktery se da stahnout od Ptirhiika (jako mod hierarchy), ale ani s nim to nefunguje dobre.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#158868 Verze : 0
V období, kdy jsi uvažoval o instalaci fora jsem ti doporučoval forum v. 1.52 plus, která tohle vše už obsahuje a kde není problém ze vzájemou kompakbilitou těchto modu - bohužel jsi se rozhodl jinak Sad
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#158872 Verze : 0

Citace - Admin :

Cash mod neni s mod hierarchy kompatibilni, musi se pouzit specialni kod, ktery se da stahnout od Ptirhiika (jako mod hierarchy), ale ani s nim to nefunguje dobre.



tak problém se zobrazováním jsem nakonec ubojoval...


ale co teda ten CashMod? tady na válce to přeci nějak funguje...netušíte teda náhodou alespoň jméno nebo url toho "speciálního kódu"?
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#158880 Verze : 0
ehm...možná jsem jenom línej, ale nějak nevím, kam se mám přesně dívat Embarassed
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#158906 Verze : 0
tak mám zase jeden problém s phpBB...jde o to, že mi cosi (fakt nevím, jak se to mohlo stát) zablokovalo jedno uživatelské jméno - při pokusu toho uživatele o registraci se při login.php vypisuje chybová hláška $lang['Error_login_tomutch'] (inicializace na 350 řádku skriptu login.php)...nevím, co to způsobuje, jaký je mechanismus tohohle procesu ani jak to odstranit, ale docela bych to potřeboval vědět, protože na tomto konkrétním uživateli mi docela záleží, aby zůstal a nemusel se znovu zakládat...neporadí někdo, například admin? Sad
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#164998 Verze : 0
Admine prosím nevíš co udělat s PC když pořád padá na chybě souboru - afd.sys .
Komfigurace je Win XP prof kompletn aktualizace + kerio. Kdesi jsem četl že to může právě s keriem souviset ale bohužel na cizojazyčných stránkách si o tom moc nepočtu.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#181491 Verze : 0
tohle mi nic nerika, obskurni programy typu Kerio nepouzivam Smile
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#181493 Verze : 0
Admine, nevíš kterým softwarem odstraním spolehlivě virus (worm) Stration, řečený taky Warezov?
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#181540 Verze : 0
Sad tak nevim, guglil jsem, ja podezrely emaily neotviram Smile
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#181962 Verze : 0
No já to dostal via icq a těď se to furt snaží rozesílat maily a estabilishnout infested soubor, ale problém je, že se to nezapsalo do registry Crying or Very sad
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#182015 Verze : 0
Mám taková drobný problém s internetovými rádii. Ať zkusím jakékoliv, tak nastane buď:


a) Program Windows Media Player nemůže získat přístup k souboru. Soubor je pravděpodobně používán, nemáte přístup k počítači, v němž je soubor uložen, nebo nastavení serveru proxy není správné.


b) Stahovaný soubor nelze otevřít pomocí výchozího programu. SOubor je poškozen nebo typ souboru není správný.
A nabídne to stažení čehosi s koncovkou .ASX


c)Spustí se okno s rádiem ale nehraje


Netušíte někdo co s tím? Smile
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#228620 Verze : 0
ja teda osobne hraju int radia pres WinAmp, mas tu moznost ? windowsi prehravac vetsinou kolabuje na nedostatku kodeku, tak jsem se s nim rozesel ve zlem Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#228630 Verze : 0
hodně rádií vyloženě windousí přehrávač odmítá (skončil jsem jako Admin u WinAmpu, sice jdou kodeky doplnit ale je s tím zbytečná práce) Je lepší použít jiný, já osobně ho nepoužívám vlastně k přehrávání ničeho.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#228634 Verze : 0
No jde o to, že já jsem obvykle prostě najel na nějakou stránku a tam si rádio pustil. Přes Windows player sem to zkusil až když mi bylo divný, že to nechce hrát. Stáhnul sem si teda WinAmp ale teď zas trochu netuším, jak si přes to vůbec rádio pustit. Např. když bych si chtěl pustit něco z http://www.live365.com/index.live jak to mám provést? Nejlépe podrobný návod jako pro ukrajinského dělníka Very Happy Doma mi totiž funguje normálně a v práci kde to nefunguje nemám nějako moc času to zkoumat.
Díky
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#228683 Verze : 0
aha, tak podle toho co popisujes, tak to bude problem asi jinde ... protoze v praci zamestnavatel casto blokuje moznost prehravani nekterych veci z internetu, typicky internetova radia, porno stranky a dalsi veci, ktere nejsou nezbytne nutne k praci Very Happy, aby si tim snizil zatizeni linky na internet a ve vysledku i naklady na tuto linku ... je dost pravdepodobne, ze pokud pracujes v organizaci, kde se o pocitace a pocitacovou sit stara IT oddeleni, ze tam takovyto blok bude, a pak si to radio v praci proste nepustis Sad Jinak staci pustit winamp, stahnout si adresu radia (zkopirovat si ji do pameti), ve winampu dat PRIDAT / ADD, volba URL, vlozit z pameti, ok a pustit Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#228690 Verze : 0
No tak přesně toho sem se obával. Hlavní potíž je v tom, že na starém počítači mi to fungovalo normálně a lidem okolo to funguje taky normálně. Zkoušel sem sem něco přepínat v nastavení zabezpečení, ale nijak to nepomohlo.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#228691 Verze : 0
No popkud to jde lidem okolo (a jsou ve stejné sítí) asi to blokované nebude, obvykle se to blokuje na Firewallu a nedovedu si představit že by se s tím někdo trápil na jednotlivých mašinách. Po pravdě může jít i o to že jsou na Firewallu udělány skupiny s různými právy (a ty jsi v té horší). Nevím jak to chodí u vás ale nešlo by se zeptat správce dotyčného PC? Třeba tě do jiné skupiny dali omylem Smile
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#228719 Verze : 0
To právě nevím, jak by se správci sítě tvářili na to, kdybych jim přišel oznámit že mi nefunguje rádio, ať s tím něco udělají Very Happy Jsem doufal jestli někdo netuší co zaškrtnou nebo povolit, aby to fungovalo. U nás se totiž právě trápí na jednotlivých mašinách, tak mohli něco opomenout.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#228766 Verze : 0
Chlapi HELP!
Už tři dni se snažím zbavit mrchy zvané TDSS (vir/malware) a pořád se ho nemůžu zbavit, už jsem zkoušel několik antispywarů, částečný úspěch zaznamenala kombinace SDfix a Malwaresbytes Anti-Malware, ale vždycky se po nějaké chvíli odněkud vynoří. Na kompu běží ještě AVG Antivirus, ale ten je v tomhle případě nanic.
Pomůže mi někdo?


Mal. A-M. najde vzdycky TDSS v registrech, ale asi se ho nedokáže zbavit, protože ho pokaždý najde znovu


Výpis z SDFixu
Trojan Files Found:


C:\WINDOWS\system32\TDSShrsr.dll - Deleted
C:\WINDOWS\system32\TDSSrtqp.dll - Deleted
C:\WINDOWS\system32\TDSSxfum.dll - Deleted
C:\WINDOWS\system32\TDSSlxwp.dll - Deleted
C:\WINDOWS\system32\TDSSorvd.dat - Deleted
C:\WINDOWS\system32\TDSSkkbi.log - Deleted



Could Not Remove C:\WINDOWS\system32\TDSSoiqn.dll
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#294405 Verze : 0
Martine, zkus se podívat sem www.viry.cz nebo na forum.viry.cz obecně - snad ti to pomůže
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#294426 Verze : 0
Dík za radu, sám jsem na to taky včera už narazil a vypadá to, že to zafungovalo. Problém byl taky v tom, že se to bránilo a nechtělo mě to na takovéhle stránky pouštět. Pokud by měl někdo podobný problém, doporučuju použití anonymizéru, který "skryje" adresu a ta potvora si ho potom nevšímá.
URL : https://www.valka.cz/Pocitacova-poradna-strycka-Admina-t29444#294457 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více