Historie německého námořnictva 1939-1945, Francois E. Brézet

Diskuse

Vydalo nakladatelství DEUS v roce 2003, 337 stran, cena 329,-Kč (nyní v levných knihách za necelých 100,- Kč).


Chcete-li se rámcově seznámít s výstavbou, nasazením a operačními možnostmi Kriegsmarine není podle mě lepší volba. Kniha je napsána čtivě, je v ní mnoho citací z nejrůznějších palubních deníků. Popsány jsou jak všeobecně známe akce velkých hladinových plavidel, tak akce ponorek a akce z posledních měsíců války, kdy se KM velmi aktivně zapojila do evakuace vojska i civilistů z území ohrožovaného Rudou armádou. Mě osobně nejvíc zaujala kapitola věnovaná boji proti obchodnímu loďstvu za použití "pomocných křižníků". V knize je několik mapek, a taktéž obrazová příloha (30 fotek). Fotky jsou dle mého soudu také jedinou vadou na kráse celé knihy a jejich výběr se mi nezdá právě nejšťastnější.

Suma sumárum - těm, kdo o KM nic nevědí (jako já) a chtějí znát alespoň základy knihu vřele doporučuji. A mořští vlci, kteří spí ve vaně se snorchelem u nosu si budou muset sehnat něco lepšího. Wink
URL : https://www.valka.cz/Historie-nemeckeho-namornictva-1939-1945-Francois-E-Brezet-t29497#105044 Verze : 0
...
URL : https://www.valka.cz/Historie-nemeckeho-namornictva-1939-1945-Francois-E-Brezet-t29497#105045 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více