Brin, Benedetto

ministr námořnictva Benedetto Brin


(1833-1898)


Benedetto Brin se narodil 17. května v Turíně a do svých 40 let pracoval jako námořní inženýr. V roce 1873 admiral Saint-Bon, ministr námořnictva, ho jmenoval do funkce náměstka ministra. Saint-Bon navrhl nový typ lodí a Brin na základě jeho návrhu vytvořil plán-s a poté dohlížel na jeho realizaci. S příchodem levice v roce 1876 byl Brin jmenován Depretisem (ministerský předseda v letech 1876 - 1878) ministrem námořnictva. V této funkci nadále pokračoval v Saint-Bonově programu, který zvětšil a dokončil takovým způsobem, že položil základ prvního organizováného plánu na rozvoj italské flotily.


Obrovské pancéřové lodě Italia a Dandolo byly jeho prací. Poté však tento typ lodí zavrhl pro menší a rychlejší plavidla typu třídy Garibaldi (Varese, Francesco Ferruccio, Giuseppe Garibaldi). Díky jeho iniciativě Italský námořní půmysl zaznamenal velký pokrok. Během jeho 11 let ve funkci ministra námořnictva uspěl v budování velkých loděnic, továren na výrobu lodních motorů a hutí vyrábějící pancíř, ocelové pláty a děla.V roce 1892 vstoupil do Giolittiho (ministerský předseda v letech 1892 - 1893) vlády jako ministr zahraničí. Doprovázel itaského krále a královnu do Postupimi. Ve Francii ukázal i svou špatnou stránku. Při příležitosti masakru italských dělníků v Aigues-Mortes. Brin zemřel 24. května 1898, v době kdy byl v Rudinově vládě ministrem námořnictva. Je považován za tvůrce italského námořnictva.
URL : https://www.valka.cz/Brin-Benedetto-t29986#107748 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více